Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TUŽAN ŽIVOT

Agresija, droge i mentalni slomovi: Deset tragičnih detalja iz života transrodnog sina Ernesta Hemingwaya

Legendarni pisac Ernest Hemingway napisao je velik broj djela koja su postala klasici američke literature, a neka su i ekranizirana. Svojim je radom značajno utjecao na američke pisce svog vremena, ali i godinama kasnije

Image
Foto: profimedia
A.S./ 22.10.2021. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne čudi činjenica da je sin Ernesta Hemingwaya cijeloga života živio u sjeni slavnog oca. Gregory je pronađen mrtav u 69. godini života u ženskom zatvoru u Miamiju, a tamo se nalazio zbog zloporabe različitih droga. U to vrijeme već se podvrgao operaciji promjene spola.

Ernest je za svog sina često govorio da ima snažno izraženu mračnu stranu koju ponekad pokazuje.

Cijeli Gregoryjev život pratio je niz tragičnih situacija, a 10 detalja posebno se istaknulo.

Godine 2001. čuvar parka u Key Biscayneu na Floridi prijavio je golog pješaka. Policajac je odgovorio na prijavu i uhitio ga. U zatvoru su osobu klasificirali kao ženu i odveli je u ženski dio zatvora. Kasnije se potvrdilo kako je to bio upravo Gregory, sin Ernesta Hemingwaya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glasnogovornik je kasnije potvrdio da je Gregory bio podvrgnut operaciji promjene spola.

1. listopada, na dan kada se Gregory Hemingway trebao pojaviti na sudu radi saslušanja o optužbama za nedolično izlaganje i opiranje uhićenju, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji.

Upravo se čita

Image
OD 21:15 SATI

Što vas danas očekuje u seriji 'Miriše na ljubav'? Serkan odluči priznati Edi zašto ne želi djecu

Glasnogovornik policije objavio je, pozivajući se na izvještaj s obdukcije, da su uzrok smrti kardiovaskularne bolesti i hipertenzija.

Image
Foto: profimedia
Image
profimedia

(FOTO: PROFIMEDIA)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U intervjuu za Washington Post 1987., Gregory Hemingway govorio je o pritisku koji osjeća zbog stalnih usporedbi s ocem. U jednom takvom pokušaju da se dokaže, mladi Hemingway je otišao u Afriku i ubio 18 slonova u mjesec dana.

Iako je to stalno potiskivao zbog očuvanja očeve reputacije, Gregory je imao neodoljivu potrebu da u javnost izađe kao žena. Priznao je da se većinu svog odraslog života borio protiv te potrebe, ali nekoliko je puta ipak popustio.

Njegova podvojena ličnost i stalna borba između želje da postane žena i potrebe da se dokaže kao muškarac doveli su ga u kontradiktorno stanje. Upravo ga je to dovelo do mentalnog sloma i čestog agresivnog ponašanja.

Tijekom većeg dijela odraslog života, Gregory je imao izrazito napet odnos s ocem, a spominje se i kako ga je otac krivio zbog vlastitog razvoda braka jer je najmlađe dijete u obitelji bilo razlog čestih svađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gregory je imao izrazito problematično djetinjstvo. Već kao desetogodišnjak počeo je oblačiti žensku odjeću, a roditelji su mu to zabranili. Nije se uklapao među vršnjake i teško je sklapao prijateljstva što je utjecalo i na njegov kasniji život.

Unatoč trudu, Gregory nikada nije bio uspješan na poslovnom planu. Bavio se različitim zanimanjima, ali zbog ovisnosti o alkoholu bilo mu je izrazito teško zadržati poslove. Smatrao je da je rad samo nužno zlo.

Kada mu je novac bio prijeko potreban, napisao je memoare koji su trebali biti o njegovom životu, ali zapravo su bili sažetak njegovog odnosa s ocem. Nakon toga, shvatio je kako pisanje nije za njega.

Mnogi su Gregoryjevu smrt opisali kao kraj teške, mučne serije doživotnih borbi, koje su uključivale depresiju, alkohol, mentalne slomove, želju da postane žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Također je izgubio licencu liječnika zbog ovisnosti o alkoholu, a i sam je prije smrti nekoliko puta istaknuo kako nema razloga za nastaviti živjeti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tko stoji iza toga?

Na internetu osvanule fotografije na kojima srpska influencerica pozira gola, Anja Bla se odmah oglasila

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba