Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
svi je brane

Ako Nevenki Bečić trebaju svjedoci njena poštenja, u Ogorju ih ima i viška!

U Ogorju, točnije zaseoku Kerumi, rodila se najslavnija hrvatska ženska frizura - ona Nevenke Seke Bečić. Do sad je prkosila i buri i jugu, ali pitanje je hoće li biti postojana i nakon optužbi za utaju poreza. Obišli smo rodno selo brace i seke provjeriti vjeruju li susjedi seki Nevenki ili županijskom sudu u Splitu koji tvrdi da je Neve Kerumu službeno kupila privatnu jahtu.

RTL/ 18.3.2014. u 18:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na brdu iznad Muća smjestilo se se malo selo Ogorje. Bilo bi kao svako drugo da upravo iz ovog krša nije potekla najpoznatija splitska obitelj – Kerum. Iako se posljednjih dana uvukao nemir praćen pričama o Nevenki Bečić, njeni seoski susjedi za nju imaju samo riječi hvale.

"Prava osoba, ima zlatnu obitelj, sve je zlatno", "Što se tiče Nevenke Bečić ona se meni čini sasvim ono ok žena, uredu i ona i onaj njen brat Željko Kerum", "Mislim da je dobra žena", kažu o Nevenki stanovnici njenog rodnog mjesta.

Dobra ili ne, Nevenki se pripisuje istraga utaje poreza od ni manje ni više nego 2,9 milijuna kuna. Kaže Županijski sud u Splitu da je bratu Željku preko firme kupila jahtu, koju je on koristio u privatne svrhe. Ali ukoliko joj zatrebaju svjedoci njezina poštenja, u rodnom Ogorju ima ih i viška.

"Slušajte, meni se ona stvarno čini super žena i ono kako priča i sve, a sad da je ona to utajila ili nešto ukrala ja to, reći ću vam, iskreno ne vjerujem", "Ja da sam došla ne znam što, oni bi meni učinili", "Ja ne vjerujem da je to – ne mogu vjerovat", ne daju Ogorani na svoj ponos. Nevenka Bečić je čista kao suza ako se njih pita, a čak znaju i zašto se sve ovo događa.

"Meni se čini pošto su oni kao imućni i ono sve kako Bog zapovjeda i onda su se oni na njih namečili!", kaže jedan od Ogorana.

Bivša prva žena Splitskog gradskog vijeća oduvijek je odisala stilom i gospodskim ponašanjem, barem tako tvrde susjedi.

Oduvijek je, kažu, bila posebna. Danas je na njoj nekako najposebnija njena osebujna frizura. Mi smo potražili stručno mišljenje kojem to stilu seka Nevenka pripada.

"Ne znam kako bi prokomentirala ovu cjelokupnu frizuru i Nevenku, ovo je stil 50-tih, 60-tih iz Ogorja", kaže frizerka Ana Milić.

Nije jednostavno imati frizuru ala Nevenka. Svakom je frizeru takva kosa izazov.

"Vidi se da gospođa Nevenka ima puno kose i da je oštra kosa, bio bi mi izazov napraviti nešto od nje", kaže frizerka Milić.

Sa frizurom ili bez, Nevenka je uvijek bila tema svih razgovora. Naglu narav i glasne istupe komentiraju svi, a pogotovo Splićani koji, po pitanju ove zadnje Kerum-Bečić afere, imaju podijeljeno mišljenje.

"Tvrdi i dalje da je tada to riješila. Sumnjam da bi se sada pokrenio ovakav postupak da nema nekih elemenata da se to i dokaže", "To vam je istina, 99.9 posto to je istina ja vam to garantiram", "U svakom od nas se krije vražićak. E sada, u kojoj mjeri, u kojoj količini kod određene osobe što prevladava to je teško reći", kažu neki od Splićana.

Teško je reći i opisati Nevenku Bečić. Mi za kraj samo možemo dodati da Lijepu našu ovakve osobe čine još ljepšom. Barem dok im se ne dokaže krivnja.


Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
turbulentno djetinjstvo

Chris Martin: 'Borio sam se s homofobijom dok sam propitkivao vlastitu seksualnost'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba