Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SRAMOTNO!

Album pun kikseva: Beyonce povlači te ponovno snima pjesmu zbog kritika na pogrdne stihove

Riječ je o izrazu 'spaz' koji se koristi kao ponižavajuća riječ za osobe s cerebralnom paralizom

Image
Foto: Profimedia
L. K./ 2.8.2022. u 15:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čekalo se dugih šest godina da pjevačica Beyonce izda novi album 'Renaissance' kojeg je nestrpljiva zvijezda objavila čak dva dana prije vremena. Da je riječ o pomno razrađenom planu potvrđuje i njezina fotografija na kojoj pozira polugola na konju.

Inače, album 'Renaissance' je sastavljen od sveukupno 16 pjesama od kojih su mnoge pjesme napravljene kao glazbene suradnje. Riječ je o prvom albumu njezine planirane trilogije od kojih svaki album obuhvaća jednu godinu pandemije. Da stvar bude zanimljivija, album je prožet različitim žanrovima.

"Moja je namjera bila stvoriti sigurno mjesto. Mjesto bez prosuđivanja. Mjesto bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode", stoji na službenoj web-stranici 40-godišnje Beyonce.

Image
Foto: Screenshot YouTube
Image
Screenshot YouTube

Naravno da nije dugo trebalo čekati reakcije pjevačicinih obožavatelja, ali i glazbenih kritičara. Unatoč pozitivnim reakcijama, mnogi su joj zamjerili stihove pjesme 'Heated' među kojima je termin 'spaz' koji se koristi kao ponižavajuća riječ za osobe s cerebralnom paralizom. Da je očito shvatila kao je pretjerala i u kakvom se svjetlu prikazala svijetu, Beyonce je zbog kritika brže bolje odlučila pjesmu ponovno snimiti, ali bez tog pogrdnog izraza.

S druge strane Beyoncein izdavač za BBC tvrdi kako taj termin nije korišten s namjernom da bilo koga povrijedi. Prema njegovim riječima, stihovi će se izmijeniti, lai još se ne zna kada. Zanimljivo je da se ovo dogodilo svega nekoliko tjedana nakon što se glazbenica Lizzo suočila s gotovo istim problemom zbog kojeg se ispričala.

Beyonce na ovom albumu pjeva i o svom suprugu Jay-Zu s kojim je čak 21 godinu u braku.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

Nakon što ga je javno osramotila zbog afere koje je imao s jednom djevojkom, Beyonce pjeva: "Ja sam broj jedan, ja sam jedina". Podsjećamo kako je pjevačica prvi put javno progovorila o suprugovoj nevjeri u svom albumu 'Lemonade' iz 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

"Ne treba nam prihvaćanje svijeta. Prestrogi su prema meni, prestrogi su prema tebi. Znam da ne možeš, a da ne budeš onakav kakav jesi kraj mene i znam da nitko nije savršen pa ću te pustiti da budeš", stihovi su koje Beyonce pjeva u novoj pjesmi 'Plastic on the Sofa'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
uspjeh je s njim garantiran

Našao je 'pravu' Franku Batelić, 'otac' je trapa i onaj kome u ruke žele doći baš svi: Tko je najtraženiji producent regije?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba