Ostalo

Amber Heard napokon svjedočila: 'Johnny me uhvatio za vrat i prijetio da će me ubiti. Govorio mi je da...

Glumica je na klupi za svjedoke iznijela optužbe na račun bivšeg supruga. Iako Depp to cijelo vrijeme negira, rekla je kako ju je nekoliko puta ošamario, a jednom ju je čak primio i za vrat te prijetio kako će je ubiti. Često ju je vrijeđao, a navodno je trpila i njegovo razbijanje stvari, kao i konstantne promjene raspoloženja zbog uzimanja droge i alkohola

Antonija Šipušić
05.05.2022 11:00

Suđenje je ušlo u četvrti tjedan, a glumica Amber Heard napokon je svjedočila. Dok je Johnny Depp svoj dio odradio i fokus je bio na njegovoj verziji što se sve događalo u tom toksičnom braku koji je trajao 15 mjeseci, Amber je sada u potpunosti okrenula ploču i iznijela detalje koji dosad nisu bili poznati.

Trudim se pronaći riječi da opišem koliko je ovo bolno... užasno mi je sjediti ovdje tjednima i proživljavati sve, čuti ljude koje sam poznavala, neke dobro, neke ne, svog bivšeg muža s kojim sam dijelila život , kako govore o našim životima", rekla je emotivna Amber, koja je kroz suđenje dosad sve pratila s druge strane, gotovo uvijek patničkim i mrkim pogledom. Ovo je bila jedna od najtežih i najbolnijih situacija kroz koje sam prošla", dodala je. Na početku je govorila kako se morala pomučiti za svoju karijeru, odnosno radila je na ranču u Teksasu, potom je u očevoj građevinskoj firmi kao tajnica, zatim kao model te se nakon toga otisnula u Hollywood.

Svaki put sam imala sve bolji posao i ubijala sam se za to da uspijem", rekla je Amber. Bivšeg supruga Johnnyja upoznala je 2011. godine na snimanju filma Portorikanske noći: dnevnik opijanja". Tamo su se za potrebe snimanja poljubili, a Depp je, tvrdi, i nakon toga nastavio sa zavođenjem iako ga je Amber cijelo vrijeme odbijala. Nakon snimanja svatko je otišao svojim putem, oboje su tad bili u vezama... Nakon nekoliko mjeseci Depp ju je pozvao u svoju kuću u Beverly Hillsu na piće, a s njima je bio i redatelj njihova zajedničkog filma Bruce Robinson. U međuvremenu joj je slao razne poklone, a prvu noć proveli su zajedno tijekom turneje zbog premijere novog filma.

Amber Heard

"Poljubio me je, a ja sam mu uzvratila. Bilo je to lijepo i čudno vrijeme. Zaljubila sam se do ušiju u tog čovjeka", rekla je na sudu. "Kad sam bila s njim osjetila sam elektricitet u svom tijelu. Bili su to leptirići u trbuhu. Osjećala sam se kao da me ovaj čovjek poznaje", rekla je Amber. Na početku je, kako je i Depp rekao u svjedočenju, sve bilo idealno. Bili su ludi jedan za drugim, a ona je prema njemu bila savršena – svim željama je udovoljavala, ali stvari su se vrlo brzo počele komplicirati.

Heard je sada govorila o prvom putu kada ju je glumac navodno udario. Nikada to neću zaboraviti. To je promijenilo moj život", naglasila je. Sjedili su na kauču, on je uzeo kokain, pitala ga je nešto vezano uz tetovažu na ruci, na što je on navodno poludio. Udario ju je, ona se počela smijati jer, kaže, mislila je da se radi o šali i nije znala kako drugačije reagirati. Kujo, misliš li da je to smiješno?", pitao ju je nakon šamara. Potom ju je navodno još nekoliko puta ošamario. Kada je shvatio što je učinio, Depp je kleknuo u suzama i više puta se ispričao Amber govoreći kako to više nikada neće napraviti. Da sam bar u tom trenutku ustala i otišla iz te kuće, ali nisam", dodala je.

Rekla je kako je Depp volio razbijati po kući, to je bio njegov obrazac ponašanja kada bi poludio. Takav snimak na sudu njezini odvjetnici pustili se na početku suđenja, a na društvenim mrežama Heard su ponajviše iskritizirali jer je tijekom njegovih živčanih slomova snimala svoga partnera. Depp je, po njezinom mišljenju, bio bolesno ljubomoran i to je uvelike narušilo njihov odnos. Stalno bi me optuživao da sam s nekime spavala", rekao je. Kada bi shvatio u čemu je problem, otišao bi na kratko odvikavanje, a kada bi se vratio – bio bi drag, nježan i ona bi se tada ponadala kako se promijenio. No, jednom je prilikom sišla na doručak i ugledala ga s bocama alkohola i kokainom, a njegova je namjera tada bila da ju natjera da prizna aferu, za koju kaže kako ju nikada nije imala. Uspjela ga je nagovoriti da ode na posao, a s njima je u automobilu bio i njihov pas. Ponovno zbog agresije koja je proizašla iz, kaže, ovisnosti, počeo je urlati i psa u vožnji bacio kroz prozor. Tada je shvatila kako situacija nikada više neće biti ista. Rekla je i kako joj je nekoliko puta prijetio kako će je ubiti, primjerice, dok su plovili njihovom jahtom na Bahamima.

Amber Heard

Primio me za vrat i držio me tako i govorio mi da bi me mogao ubiti i da sam za njega sramota", rekla je.

S njima je bila njegova kćer Lily Rose-Depp , a budući da je bila uzrujana, Depp je napao Amber i optužio je da je njegovoj kćeri rekla za njegovu ovisnost.

Kada bi se osvijestio, hodao je okolo i govorio kako nema problem", zaključila je. S druge strane, Depp je rekao kako nikada nije udario Amber, već suprotno, da je on taj koji je žrtva sustavnog maltretiranja. Dodao je kako je ona konstantno tražila konflikte. Psihologinja iz Deppovog tima utvrdila je kako ona ima granični i histrionski poremećaj ličnosti, a druga strana pak kako Amber zbog Deppa ima PTSP.