Play ponuda
Play ponuda
NEVJEROJATAN POTEZ

Anegdota o kraljici iznenadila bi i njoj bliske ljude: 'U kuhinji sam čuo da netko hoda iza mene...'

Radio kao kraljičin tajnik za tisak, a onda je sa svijetom podijelio lice kraljice koje je jako mali broj ljudi imao prilike vidjeti

Image
Foto: AP
RTL.hr/ 19.9.2022. u 20:00
Play ponuda

Kraljica Elizabeta II. cijelu je svoju vladavinu provela uz odano osoblje koje ju je čuvalo. Ne samo da je bila okružena osobama koje su joj kuhale obroke, čistili njezine dvorce i odaje te su joj pomagali pri odijevanju i izabiranju odjevnih predmeta.

Prema riječima njezinih najodanijih i najdugovječnijih pripadnika osoblja, navodno se pokojna kraljica nije ustručavala kada je "trebalo" zavrnuti rukave, a nije se ni bojala zaprljati ruke, a zapamte je i po tome da je zapravo često pomagala pri pranju posuđa. Jedan od njezinih dugogodišnjih pomagača je bio Dickie Arbiter, kraljičin tajnik za tisak, koji se prisjetio dana kada ga je ona osobno pozvala na privatni ručak s njezinim suprugom, princem Philipom,. Arbiter se može pohvaliti kako je jedna od rijetkih osoba koja je koračala planetom, a da je na kraju ručka prao posuđe s najdugovječnijom britanskom kraljicom.

"Bilo nas je samo četvero na ovom ručku: Kraljica, njezina dvorska dama, princ Philip i ja. Trajao je oko 45 minuta, s porculanskim tanjurima, srebrnim priborom za jelo i Tupperwareom kojim smo se poslužili", rekao je Arbiter za True Royalty TV. Tom se prilikom prisjetio svog upoznavanja kraljice i njezinog dugogodišnjeg supruga princa Philipa.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

"Na kraju večere, kraljica je rekla da moramo sve počistiti, i ja sam kao najmlađi za stolom to prihvatio kao znak da operem posuđe. Pa sam otišao u kuhinju i počeo prati, onda sam čuo da netko hoda iza mene i pretpostavio sam da je dvorska dama došla pružiti mi pomoć u pranju posuđa. Rekao sam preko ramena, a da se nisam ni okrenuo: 'U redu, ja ću prati, a vi brišite krpom'. Vrlo poznat glas iza mene je uzvratio: 'Ne, ja ću oprati, ti posuši!'. Bila je to kraljica. Uronila je ruke u vodu, bez rukavica, i krenula u akciju. Bilo je pravo iskustvo malo se družiti sa šeficom države", prisjetio se Dickie Arbiter.

Zahvaljujući svojoj karijeri, Dickie je bio u bliskom odnosu s kraljicom te pamti lijepe uspomene iz tog perioda života.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

"Bio sam u Buckinghamskoj palači 2020. godine na vjerojatno posljednjem prijemu prije pandemije. Razgovarali smo, a u njezinim je očima nešto sjajilo", dodao je kraljičin tajnik za tisak Arbiter. Treba istaknuti kako je rekao da je cijelo osoblje moralo znati čitati kraljičinu mimiku.

"Ako su joj oči bile suzne, znao si da nešto dolazi. Ako su bile čiste, onda se ništa neće dogoditi. I dok sam odlazio, pogledala me i rekla: 'Vidim da još uvijek nosiš one užasne kravate.' Oboje smo se nasmijali. Nisam imao apsolutno nikakav odgovor na to. Ona je imala posljednju riječ", zaključio je Dickie Arbiter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Gledajte dokumentarni film koji slavi 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. BESPLATNO na PLAYU

Gledajte dokuseriju 'Otkrivanje kraljevskih tajni' ekskluzivno na PLAY Premiumu.

Image
zbogom legendo!

NAJUPEČATLJIVIJE FOTOGRAFIJE SA ISPRAĆAJA KRALJICE ELIZABETE II.: Njena tužna unučad i praunučad slamaju srce

Fotogalerija
Image
zbogom legendo!

NAJUPEČATLJIVIJE FOTOGRAFIJE SA ISPRAĆAJA KRALJICE ELIZABETE II.: Njena tužna unučad i praunučad slamaju srce

Fotogalerija
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bila je blizu

Bivša najbolja tenisačica svijeta nije tako dobra s vitaminima: Fotku utegnutog tijela zasjenila glupost koju je napisala uz nju

Play ponuda

Više s weba