Play ponuda
Play ponuda
Povodom 20 godina od genocida

Angelina Jolie: 'Bol Srebrenice nikad neće nestati, moramo stajati uz Bosnu'

'Moramo stajati uz Bosnu danas i u budućnosti, u znak počasti na one koji su izgubili svoje živote, ali i solidarnosti s onima koji i dalje tuguju za njima', rekla je Jolie

Image

Angelina Jolie

Foto: AP
I.H./ 12.7.2015. u 13:47
Play ponuda

Američka glumica, humanitarka i počasna građanka Sarajeva Angelina Jolie, napisala je pismo povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Jolie je napisala kako nikad neće zaboraviti taj trenutak u kojem je prolazila kroz Potočare, gdje je na tisuće muškaraca i dječaka iz Bosne namjerno ubijeno u brutalnom činu genocida.

"Hladni i prazni prostor, zidovi, priče i sjećanja, ostavljaju neizbrisiv trag užasa koji prodire sve do kostiju. Natjera promatrača da se zapita se kako bi itko mogao preživjeti gubitak svojih obitelji u tako zlim okolnostima.

Ipak, kao snažni kontrast tom zlu, imala sam priliku susresti se s takvom dobrotom - majkama Srebrenice, te dostojanstvom i načinom na koji se nose sa svojim gubitkom. Njihova odluka da se ne prepuste mržnji i osveti je snaga uma koja me je ostavila bez riječi.

Bol preživjelih rata u Bosni nikad neće nestati. Nju čak uvećavaju oni koji bešćutno negiraju povijest. Iz tog je razloga najvažnije da se svi mi, kao prijatelji ljudi Bosne, pobrinemo da sjećanje na Srebrenicu nikad ne izblijedi.

Moramo stajati uz Bosnu danas i u budućnosti, u znak počasti na one koji su izgubili svoje živote, ali i solidarnosti s onima koji i dalje tuguju za njima", napisala je Angelina Jolie.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZAUSTAVIMO ZLOSTAVLJANJE

Šokantne fotografije pretučenih zvijezda kao dio kampanje protiv nasilja nad ženama

Play ponuda

Više s weba