Play ponuda
Play ponuda
BORBA ZA OBRAZOVANJE

Angelina Jolie opet pokazala veliko srce

Popularna glumica Angelina Jolie posljednjih godina intenzivno se bavi humanitarnim radom. Jedno od njezinih posljednjih postignuća jest i otvaranje škole u Afganistanu, zemlji u kojoj se na obrazovanje žena ne gleda blagonaklono.

Image
Foto: Tumblr
RTL/Hina/ 2.4.2013. u 12:11
Play ponuda

Angelina Jolie otvorila je još jednu školu za djevojčice u Afganistanu i planira financirati još neke od sredstava dobivenih od kolekcije nakita koja ide u prodaju ovoga tjedna, a u čijem je dizajniranju sudjelovala, objavljeno je u ponedjeljak na internetskoj stranici E!News.

Popularna Angie, veleposlanica dobre volje UNHCR-a, financirala je osnovnu školu za djevojčice na području izvan Kabula gdje živi veliki broj izbjeglica, navodi E!News u ekskluzivnom izvješću.

Jolie je također financirala školu za djevojčice u istočnom Afganistanu koja je otvorena 2010. godine. Ovaj hvalevrijedan potez postaje još značajniji ako znamo kako u Afganistanu djeluju brojne militantne, islamističke skupine koje smatraju kako se žene i djevojčice ne bi smjele obrazovati. Problem obrazovanja djevojčica u ovoj državi isplivao je u javnost nakon što su talibani pokušali ubiti Malalu, djevojčicu koje je digla svoj glas i javno progovorila o tome kako se želi školovati.

Poznata glumica planira financirati još škola prodajom kolekcije nakita koju je dizajnirala zajedno s Robertom Procopom, a koja kreće u prodaju 4. travnja.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ispod svake razine ljudskosti

Glumac Frane Perišin iznio veliku tajnu majke svog sina: 'Marta je zamijenjena je u rodilištu'

Play ponuda

Više s weba