Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zabrinuta za izbjeglice

Angelina Jolie opet u posjeti Iraku

Američka glumica Angelina Jolie, koja je u posjetu Iraku na inicijativu Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, ocijenila je u nedjelju da je danas prioritet uspjeti spriječiti sukobe kako bi se smanjile ljudske patnje.

Image
Foto: ©Splash/Guliver images
Tabloid.hr/Hina/ 17.6.2018. u 17:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nadam se da ćemo ove godine, prigodom Svjetskog dana izbjeglica (20. lipnja) smoći snage da krenemo prema novom razdoblju prevencije sukoba i smanjivanja nestabilnosti, umjesto da samo pokušavamo riješiti njihove posljedice", rekla je na konferenciji za novinare u Domizu u iračkom Kurdistanu.

U izbjegličkom kampu otvorenom 2011. gdje se nalazi 40.000 sirijskih izbjeglica ona je zazvonila na alarm. "Kada UNHCR u Siriji dobija samo 50 posto od sredstava koje traži, a ove godine samo 17 posto, to ima užasne humanitarne posljedice", naglasila je.

Image
Foto: AP
Image
AP

(FOTO: AP Images)

Ovo je treći put da je neki od posebnih izaslanika UN-a posjetio taj kamp na sjeveru Iraka, nakon posjeta 2012. i 2016. "Budući da više ne postoji ni striktni određeni minimum pomoći, obitelji izbjeglica ne mogu primiti odgovarajuću liječničku pomoć, žene i djevojčice u opasnosti su od seksualnog nasilja, mnogo djece ne može ići u školu, a mi propuštamo priliku da ulažemo kako bi izbjeglice mogle dobiti kvalifikacije i tako pomoći obiteljima", naglasila je.

"Takvo je stanje danas u Iraku, u Siriji i svugdje u svijetu gdje se nalaze izbjeglice ili prognanici", naglasila je. Ovo je Angelini Jolie peti posjet Iraku.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TKO JE MISTER SERIJE?

Izaberite najzgodnijeg frajera u 'Sulejmanu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba