Play ponuda
Play ponuda
Velika humanitarka

Angelina Jolie stigla u ratom pogođenu Ukrajinu: Snimljena je u Lavovu

Ovo nije prvi put da popularna glumica posjećuje ratom pogođena područja, a više navrata govorila je i o problemima i patnjama izbjeglica diljem svijeta.

Image
Foto: profimedia
RTL.hr/ 30.4.2022. u 17:45
Play ponuda

Glumica Angelina Jolie poznata je po svom humanitarnom radu, a sada je krenula u još jednu akciju, i to u gradu Lavovu, u ratom pogođenoj Ukrajini.  

Njezin posjet nije mogao proći nezapaženo, pa je na Twitteru osvanula snimka lijepe glumice u jednostavnom izdanju u jednom kafiću u Lavovu te je iznenadila mnoge. 

Angelina Jolie poznata je po svom radu s izbjeglicama pa je odmah na početku ruske agresije na Ukrajinu upozorila na stradanja civila. 

“Već smo vidjeli izvješća o žrtvama i ljudima koji su počeli bježati iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo što će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka ne može se precijeniti”, napisala je tada.  

Inače, to nije prvi put da lijepa glumica progovara o ovom problemu, ranije je u više navrata isticala probleme i patnje izbjeglica diljem svijeta.  

“To iseljavanje uključuje preko 6 milijuna Sirijaca, najveće svjetske populacije izbjeglica, koji su raseljeni već više od desetljeća. I više od milijun pripadnika naroda Rohingy iz Mjanmara, koji osim što su prisilno raseljeni, također su apatridi. I gotovo 48 milijuna ljudi koji su protjerani iz svojih domova zbog sukoba i nasilja, koji žive interno raseljeni u svojim zemljama - u Jemenu, u Somaliji, u Afganistanu, u Etiopiji i na mnogim drugim mjestima”, upozorila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Malala Yousafzai

Najmlađa nobelovka kojoj su talibani pucali u glavu zasjala na naslovnici britanskog Voguea

Play ponuda

Više s weba