Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JOLIE NA NOVOJ OPERACIJI

Angelina planira odstraniti i oba jajnika

Mutacija gena BRCA1 znatno povisuje rizik od raka dojke, ali igra i ulogu u rastu rizika za rak jajnika. Po pisanju Peoplea, Jolie zbog te mutacije ima 50 posto rizika za karcinom jajnika i namjerava se podvrgnuti operaciji odstranjivanja tih organa.

Image
Foto: AP
M.B./Hina/ 15.5.2013. u 17:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američka glumica AngelinaJolie (37) zbog mutacije gena BRCA1 nakon dvostruke mastektomije planira odstraniti i jajnike, piše u srijedu časopis People na svom portalu.

Jolie je u utorak objavila da se zbog mutacije navedenog gena u veljači podvrgnula dvostrukoj mastektomiji, a rekonstruktivnu operaciju obavila je u travnju.

Mutacija gena BRCA1 znatno povisuje rizik od raka dojke, ali igra i ulogu u rastu rizika za rak jajnika. Po pisanju Peoplea, Jolie zbog te mutacije ima 50 posto rizika za karcinom jajnika i namjerava se podvrgnuti operaciji odstranjivanja tih organa. Rizik od raka dojke bio joj je 87 posto.

Njezina majka MarchelinaBertrand umrla je u 56. godini od raka jajnika. Jolie je objavila da se dvostrukoj mastektomiji, između ostaloga, podvrgnula i zbog toga što je njezina majka dugo godina patila u bolesti te želi poštedjeti svoju djecu tog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Angelinin suprug BradPitt izjavio je da je njezina odluka bila "apsolutno herojska" i da će dodatno zbližiti cijelu obitelj.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZAPRATI, OTPRATI I TAKO U KRUG

'Ljubav' Jelene Karleuše i Kanyea Westa se nastavlja: Ponovno se prate na Instagramu!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba