Ostalo

Angie ganuta do suza: Nijedan film nije mi značio više!

Regionalna premijera filma "U zemlji krvi i meda", koji je režirala Angelina Jolie, upriličena je u utorak u Sarajevu u nazočnosti ove hollywoodske dive i njezina supruga Brada Pitta, koji su tim povodom i doputovali u glavni grad Bosne i Hercegovine.

M.L. - Hina
15.02.2012 07:13

Zbog velikog zanimanja publike projekcija je organizirana u sportskoj dvorani Zetra koju je popunilo oko pet tisuća gledatelja među kojima su bili i predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić te brojni drugi državni i dužnosnici iz Federacije BiH.

Jolie i Pitt su prije projekcije prošetali crvenim tepihom na ulazu u dvoranu, a pratili su ih svi važniji glumci koji su nastupili u filmu, poput Zane Marjanović, Gorana Kostića i Rade Šerbedžije.

"Niti jedan film mi nije više značio i niti jedna večer mi nećeznačiti višeod ove", izjavila je Jolie novinarima pred početak projekcije.

Publika u dvorani dočekala je Jolie na nogama i s burnim pljeskom, štoje njutoliko ganulo da su joj se oči vidno ispunile suzama.

"Hvala vam što ste večeras ovdje", pročitala je Jolie najprije kratki tekst na hrvatskom jeziku kojega je imala pred sobom da bi potom na engleskom dodala kako je njen film nastao, ne samo da bi se još jednom podsjetilo svijet na "mračno razdoblje u povijesti koje se ne smije zaboraviti", nego i kako bi podsjetila svijet na nevjerojatnu i krasnu zemlju kakva je Bosna i Hercegovina.

"Znam da će ovo potaknuti mnoga bolna sjećanja i da je ovo težak film", kazala je Jolie dodajući kako je sretna zbog pune dvorane.

"Volim Bosnu i volim sve vas", poručila je uzbuđeno hollywoodska zvijezda praćena burnim pljeskom publike.

Ništa manju pozornost nije izazvaoni Brad Pitt, no on se uoči projekcije nastojao držati po strani, a odgovarajući na novinarska pitanja ipak je potvrdio kako je osobno ohrabrivao Jolie da se prihvati cijelog projekta duboko vjerujući u njene sposobnosti da u tome uspije.

"Bilo je nešto plemenito u tom pothvatu. Bilo je nevjerojatno, ali i teško, a stekli smo i neke sjajne prijatelje", kazao je Pitt.

Nakon sarajevske projekcije film "U zemlji krvi i meda" bit će prikazan u Zagrebu 17. veljače a najavljeno je kako će Jolie i Pitt tim povodom doputovati u glavni grad Hrvatske.

Premijerno prikazivanjeu Srbiji najavljeno je za 23. veljače, no Jolie je u utorak u Sarajevu potvrdila kako tamo ne kani putovati.Novinarima jekazala kako drži da to ne bi imalo smisla u negativnom ozračju koje su, napadajući nju osobno i njen film, stvorili neki mediji u toj državi proglašavajući ga protusrpskim.

Jolie je izrazila nadu kako će se, unatoč tome, gledatelji u Srbiji i Republici Srpskoj ipak odlučiti i sami pogledati film te kako će shvatiti da je on prije svega umjetničko djelo.

Potvrdila je i kako će poduzeti sve što je potrebnokako bi se onima koji žele prikazati film u RS u tome pomoglo.