Ostalo

Angie nije tražila ukidanje Republike Srpske

Ni Angelini Jolie ovih dana nije lako. Nakon što se balkanskim medijima provukla poluinformacija da slavna glumica traži ukidanje Republike Srpske, na noge se digla cijela regija.

RTL
20.01.2012 18:29

Angelina Jolie ponovno je uzburkala strasti na Balkanu. Brdo se zatreslo kada je, prema pisanju srpskog Kurira , izjavila da traži ukidanje Republike Srpske.

"Gospodin Obrad Bubić , sekretar saveza logoraša Republike Srpske, kontaktirao nas je i priopćio da je Angelina poslala poziv da on prisustvuje press konferenciji koja će u svibnju biti održana u Banja Luci s izvrsnim Archibaldom Kleinom . On nam je poslao taj mail gdje piše da ona planira aktivirati se i na tom polju te zatraži da se kao genocidna tvorevina ukine Republika Srpska", pojasnila je novinarka Kurira Katarina Martić .

Potom je uslijedila medijska hajka na Angie i njezin redateljski prvijenac 'U zemlji krvi i meda'. No, nisu se samo mediji zaustavili na blaćenju holivudske zvijezde. Naime, Bata Živojinović ju je nazvao kretenom, negodovao je i Emir Kusturica , a iz Banja Luke i Beograda joj poručuju: Anđelina, čekamo te!

"Najteže nam je bilo pronaći pravi omjer politike u filmu. Znam da smo svi krenuli raditi film čista srca i s iskrenim, dobrim namjerama", rekla je Angelina Jolie prilikom predstavljanja svog filmskog prvijenca.

Jole je po prijatelju Radi Šerbedžiji poručila da nikoga ne mrzi. Međutim, ona je u Srbiji neprijatelj broj jedan postala navodnim iskrivljavanjem povijesnih činjenica. Neki, naime, smatraju da je napuhala brojke o stradalim Bošnjacima.

"Želim da ljudi zapamte ovaj dio svijeta i da upoznaju narod. Uzbuđena sam što će svijet upoznati glumačku ekipu, čuti njihov jezik, slušati njihovu glazbu i vidjeti ne samo kako su živjeli u ratu, nego i njihove obitelji pune ljubavi", objasnila je glumica i redateljica svoju nit vodilju.

Kolege iz Kurira na kraju su nam proslijedile mail od kojeg je sve počelo, a kojeg možete vidjeti u prilogu.

Iz maila je jasno da se treća osoba koristi Angelininim imenom za neke svoje bitke i da ona doista nije izjavila da želi ukinuti Republiku Srpsku. Zatresao se Balkan, a na kraju se ipak rodio maleni miš.