Ostalo

ASAP Rocky proglašen krivim za napad u Švedskoj, ali neće u zatvor: Dobio uvjetnu kaznu

Američki reper ASAP Rocky je u švedskom pritvoru proveo gotovo pet tjedana, a pušten je početkom mjeseca prije izricanja presude

Tabloid.hr
16.08.2019 09:22

Američkog reperaASAP-aRockyja sud u Stockholmu proglasioje krivim za napad, alidobio je samo uvjetnukaznu.To znači da se neće morati vraćatiu Švedsku.

ASAP Rocky , pravim imenom Rakim Mayers ,uhićen je 30. lipnja s tjelohraniteljem i dvojicom članova pratnjenakon ulične tučnjave u Stockholmu. Optužen je za nanošenje tjelesnih ozljeda. Rocky i članovi njegove pratnje optuženi su da su više puta udarili žrtvu, a reper ju je gađao i staklenom bocom.

Mayers , koji je tvrdio da se radilo o samoobrani, u pritvoru je proveo gotovo pet tjedana. Pušten je početkom mjeseca prije izricanja presude.

Pred sudom je izjavioda je reagirao usamoobrani uz objašnjenje da je pokušao izbjeći sukob s dvojicom muškaraca koji su ga 30. lipnja slijedili, nošvedski je sud donio odluku po kojoj se ne radi o samoobrani, već o fizičkom napadu.

Reper i dvojica optuženih proglašeni su krivima i osuđeni na uvjetne kazne. ASAP Rocky je na Instagramu napisao da je razočaran presudom. Zahvalio je svojim "fanovima, prijateljima i svima koji su mu tijekom ovog teškog razdoblja pružili podršku".

Američki predsjednik Donald Trump prije par tjedana je pokušao intervenirati, od Švedske zatraživši oslobađanje američkog repera, nošvedski su mu dužnosnici odgovorili da je pravosuđe te zemlje neovisno.