Play ponuda
Play ponuda
razočaran presudom

ASAP Rocky proglašen krivim za napad u Švedskoj, ali neće u zatvor: Dobio uvjetnu kaznu

Američki reper ASAP Rocky je u švedskom pritvoru proveo gotovo pet tjedana, a pušten je početkom mjeseca prije izricanja presude

Image
Foto: www.profimedia.hr
Tabloid.hr/ 16.8.2019. u 9:22
Play ponuda

Američkog  repera ASAP-a Rockyja sud u Stockholmu proglasio je krivim za napad, ali dobio je samo uvjetnu kaznu. To znači da se neće morati vraćati u Švedsku. 

ASAP Rocky, pravim imenom Rakim Mayers,uhićen je 30. lipnja s tjelohraniteljem i dvojicom članova pratnje nakon ulične tučnjave u Stockholmu. Optužen je za nanošenje tjelesnih ozljeda. Rocky i članovi njegove pratnje optuženi su da su više puta udarili žrtvu, a reper ju je gađao i staklenom bocom.

Mayers, koji je tvrdio da se radilo o samoobrani, u pritvoru je proveo gotovo pet tjedana. Pušten je početkom mjeseca prije izricanja presude. 

Pred sudom je izjavio da je reagirao u samoobrani uz objašnjenje da je pokušao izbjeći sukob s dvojicom muškaraca koji su ga 30. lipnja slijedili, no švedski je sud donio odluku po kojoj se ne radi o samoobrani, već o fizičkom napadu.

Reper i dvojica optuženih proglašeni su krivima i osuđeni na uvjetne kazne. ASAP Rocky je na Instagramu napisao da je razočaran presudom. Zahvalio je svojim "fanovima, prijateljima i svima koji su mu tijekom ovog teškog razdoblja pružili podršku". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Američki predsjednik Donald Trump prije par tjedana je pokušao intervenirati, od Švedske zatraživši oslobađanje američkog repera, no švedski su mu dužnosnici odgovorili da je pravosuđe te zemlje neovisno. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
strašno

Otkriveni rezultati obdukcije Ksenije Pajčin: Tragedija koja je potresla regiju nakon 12 godina do kraja razjašnjena

Play ponuda

Više s weba