Ostalo

Australski radio se želi iskupiti za tragediju

Southern Cross Austereo, vlasnik radio postaje 2Day FM iz Sydneya, objavio je da će donirati sav prihod od oglašavanja u spomen fond preminule medicinske sestre Jacinthe Saldanha, koja je postala žrtvom podvale njihovih radijskih voditelja.

S.M. - HINA
11.12.2012 11:49

Australska radio postaja koja stoji iza lažnog poziva britanskoj bolnici donirat će svoje prihode od oglašavanja do kraja godine u fond za obitelj medicinske sestre koja si je navodno oduzela život nakon što je postala žrtvom smicalice radijskih voditelja .

Southern Cross Austereo , vlasnik radio postaje 2Day FM iz Sydneya, objavila je da će donirati sav prihod od oglašavanja, s minimalnim doprinosom od 500.000 AUD (525.000 USD), u spomen fond medicinske sestre Jacinthe Saldanha , koja je odgovorila na telefonski poziv bolnici u kojoj se liječila Kate Middleton .

Tvrtka je suspendirala voditelje Mel Greig i Michaela Christiana , otkazala njihovu emisiju "Hot 30" i prekinula oglašavanje na radio stanici nakon smrti Saldanha. Southern Cross je najavio da će nastaviti s oglašavanjem na 2Day FM od četvrtka.

"To je strašna tragedija i naše misli će i dalje biti s obitelji", rekao je glavni izvršni direktor tvrtke Rhys Holleran u priopćenju.

"Nadamo se da pridonoseći spomen fondu možemo pomoći u pružanju potpore obitelji Saldanha u ovom vrlo teškom trenutku", dodao je Holleran.