Ostalo

Baka Prase 'strikes again': Žestoko se svađa sa medijskim mogulom, a evo u kojim je dramama dosad sudjelovao

Teško je pobrojati u koliko je sve drama sudjelovao Baka Prase, a jedna nova odvila se ovih dana. U sukobu je s Željkom Mitrovićem, srpskim medijskim poduzetnikom i magnatom

A.Š.
02.09.2022 16:30

Bogdan Ilić , poznatiji kao Baka Prase , s društvenih mreža povukao se na više od pola godine, preko noći je doslovce najmoćniji regionalni youtuber utihnuo, "institucija" je pokleknula, a do toga su ga doveli brojni skandali u javnosti. Neke je sam izazvao, u nekima je sudjelovao, a možda nije bio kriv, ali sve mu to je to stiglo na naplatu. Povratak na scenu proslavio je hitom "Tokyo", ali i rekao kako će biti bolji, raditi sadržaj bez previše drama i nevolja. No, to ga nije dugo držalo. Izazvao je novu dramu jer se u live prijenosu u kojem se mirio s bivšom partnericom, influencericom Anjom Blagojević , osvrnuo i najjačeg medijskog čovjeka u Srbiji – Željka Mitrovića , stvoritelja "Zadruge", najpoznatijeg realityja u regiji. Priznao je, u tim je trenucima bio pijan, a iako su ga i Anja i ostali koji su bili s njim u sobi ušutkivali govoreći mu da pripazi što priča i neka stane, Baka je nastavljao. Na to je na društvenim mrežama reagirao Željko Mitrović napisavši kako se Baku Praseta treba izvesti pred narod i da mu onda oni sude. "Očigledno zakonom nije regulirano Internet nasilje", napisao je u objavi. I Baka mu je u roku jednog dana odgovorio u svome stilu. Snimio je video od 15 minuta koji niti 24 sata od objavljivanja ima više od 400.000 pregleda, a glasi: "Željko Mitrović duguje pare Velji Nevolji, sin ubice djece mi prijeti. Upomoć". Na vrlo oštar način, dosta ozbiljan (što mu nije svojstveno), objasnio je što sve zamjeru prvom medijskom čovjeku Srbije.

Baka Prase

"Bio sam uroljan kao letva, prvi put, oborili smo sve rekorde, live je pratilo 80 tisuća ljudi. Sve vas volim. Milijun pregleda, klasika, ali to sada nije bitno. Sada je bitno da se izborimo za pravdu, za nas male ljude, kada nas napadaju kriminalci, medijski giganti koji... što rade? Šmrću po cijeli dan. Tko je u pitanju? Željko Mitrović. Pijan kao letva sam rekao da mi duguje pare! Zato što mi duguje pare. Imali smo suradnju i on mi nije isplatio sve do kraja. Pa on mene zove i kaže da sam mu načinio veliku štetu", rekao je Baka Prase u videu. Dodao je kako mu se Mitrović javio i rekao da je Baka taj koji njemu duguje novac te mu navodno zaprijetio sudom. Bit priče je ta da Baka Prase optužuje Mitrovića da mu je ukrao ideju za influencersku televiziju. "Bolje da gledaš u zid, više ćeš se informirati i bit će ti zanimljivije", rekao u liveu o Mitrovićevom projektu. Zvao ga je "masnokosi", molio da opere kosu, rekao da Željko pokušava uništiti, a Baka se potom pita:"Kako? Kada sam ja najjači medij na Balkanu".

"Ne može nitko cenzurirati ovo što pričam, dosad si mogao cenzurirati sve", rekao je te dodao: "Dosta je bilo da netko tko ima novac i moć, misli da mu nitko ne može ništa". Tko zna kako će se ova drama nastaviti, no obožavatelji, iako ga podržavaju, pišu kako sada strahuju za njegovu sigurnost.

Možda je Baka Prase ovoga puta u pravu, možda nije, ali ono što je kod njega kontroverzno je način na koji dolazi do pregleda. Nerijetko su to drame na YouTubeu koje kreira tako da komentira druge youtubere ili glazbenike, nakon čega čeka njihovu reakciju i tu kreće rasplet. Ovo je otprilike princip na koji se oslanja, ali naravno, i Baka je mnogo puta bio 'meta' kolega. Svakoga bi one dotaknule, posebice ako su na osobnoj razini, no većina njih će prespavati prije nego što reagira, no ne i on. Kad u to sve uključimo vojsku obožavatelja, koje se tako suptilno huška na određenu osobu, krećemo se u začaranom krugu koji pleše na rubu bullyinga.


Voyage

Jedna od najvećih drama izbila je prije dvije godine s mladim glazbenikom i producentom Mihajlom Veruovićem , poznatijim kao Voyage, danas zasigurno jednim od najslušanijih, ne samo u Srbiji, već u cijeloj regiji. Nakon što je s tadašnjom djevojkom Breksvicom gostovao u Ami G Showu gdje su zajedno izveli i tada ultra popularnu pjesmu "Budi tu", Baki Prase je proradio kliker. Dosta loša izvedba dala mu je inspiraciju da nedugo nakon toga to prokomentira u videu na YouTubeu. Okej, Voyage mu je dao povod jer je prozvao balkanske youtubere koji eksperimentiraju i s glazbenom karijerom, ali...

Voyage

"Ne da je promašio, nego je promašio intonaciju...", rekao je Baka, između ostalog, u videu na YouTubeu koji je dosad pregledan gotovo dva milijuna puta. I tu naravno nije sve stalo jer su u komentarima brojni Bakini obožavatelji počeli pljuvati po Voyageu. Snimio je i disstrack na njega, a pjesma Blamage' tada je osvojila trending na YouTubeu. "Blamage mali on krezav je, u tripu da velika zvezda je", dio je stihova za pjesmu koja trenutačno ima 16 milijuna pregleda. "Naljutilo me to što je on pričao loše o mojoj profesiji, o onome čime se ja bavim. Ja sam svoj posao izgradio iz ničega. Nije on možda spomenuo direktno mene, ali je uvrijedio sve nas youtubere", rekao je Baka, gostujući u Ami G showu nedugo nakon drame. Mnogi su prognozirali kako će Voyage, kojemu je tada popularnost enormno rasla, zauvijek biti zaboravljen zbog bojkota Bakine publike. To se, na sreću, nije dogodilo i danas je Voyage tražen tekstopisac i izvođač.


Jelena Karleuša

U dramu između Voyagea i Bake Praseta uplela se i Jelena Karleuša koja je u intervjuu za Telegraf youtubere nazvala "gomilom luzera koji nešto snimaju" te objasnila da kada "ozbiljna mačka snimi neku pjesmu, youtuberi ne postoje". Baki Prasetu nije trebalo dugo da joj na to odgovori. "Sjećam se kad je ozbiljna mačka (Karleuša) izbacila pjesmu u isto vrijeme kad i ja, i ja sam bio iznad nje u trendingu. Tako da, što sam onda ja? Tigar, leopard, Muđa?! Tako da molim vas, Jelena, uz dužno poštovanje nemojte da se*ete. Htjedoh reći, ne bih se složio sa vašim izlaganjem", rekao je Bogdan.

Jelena Karleuša

Sara Jo

Sjećamo se i vremena kada je Baka Prase navodno bio zaljubljen u glazbenicu Saru Jo, ako je suditi po komentarima njegovih obožavatelja. Ona ga je u više navrata navodno odbila, a nakon što je objavila pjesmu 'Nemam vremena za to', Baka, inspiriran ovim lako pamtljivim stihovima, snimio je disstrack 'Imam vremena za to'. "Kao svetli zrak u tami, tvoja boja pa me mami, jedva čekam da mi budemo sami", pjevao je Baka Prase. Reakcija Sare Jo je izostala, odnosno glazbenica je tek kratko prokomentirala kako ni ona nema vremena za to. Otada ju je još nekoliko puta spomenuo u videima, no tu je stalo.

Sara Jo

Anđela i Nađa

Još 2018. godine na YouTubeu je osvanula drama između Bake Prase i dvije mlade youtuberice - Anđele i Nađe. Prokomentirao je njihovu pjesmu "Ola Ole" te rekao kako ima "toliko autotunea da je i sam program dobio bagove". I tu je izbio rat. Baka je snimio pjesmu "Autotune". U trenutku kada su bile live na YouTubeu uključio se i otac djevojčica i izvrijeđao Baku. Oboje su na tome profitirali jer su pregledi rasli, komentari su se nizali, što je djevojčice dovelo do toga da su na društvenim mrežama govorile o tome kako će se povući. "Mi znamo kako ima ljudi koji nas podržavaju, ali jednostavno svi ti negativni komentari preklope pozitivne i lijepe komentare i mi smo se onda počele pitati trebamo li i dalje snimati i želite li nas gledati. Vi kao naši pratitelji, a ne hejteri", napisale su djevojčice na društvenim mrežama. No, nisu se povukle, još su uvijek aktivne na YouTubeu gdje imaju više od 950 tisuća pretplatnika.