Play ponuda
Play ponuda
procurila informacija

Ben Affleck pokušao od javnosti sakriti veliku obiteljsku tajnu

Wikileaks je otkrio kako je glumac tražio od autora dokumentarnog filma o njegovu životu da izbace informaciju da je jedan od njegovih predaka bio robovlasnik

Image
Foto: AP images
I.L./HINA/ 19.4.2015. u 11:48
Play ponuda

Američki glumac Ben Affleck, zaštitnik liberalnih prava, zatražio je od autora dokumentarnog filma o njegovu podrijetlu da ne spominje činjenicu da je jedan od njegovih predaka imao robove, piše u mailu koji je otkrio Wikileaks.

Poruka je dio gomile kompromitirajućih dokumenata dostupnih od 2014. zahvaljujući spektakularnom piratstvu Sony Picturesa i objavljenih u četvrtak na Wikileaksu.

U razmjeni mailova, glavni direktor Sonyja Michael Lynton i njegov prijatelj, profesor na Harvardu Henry Louis Gates, raspravljaju o zahtjevu Bena Afflecka da se ne spomene njegov predak robovlasnik u emisiji "Finding Your Roots", tv postaje PBS.

"Evo moje dileme", piše Gates. "Prvi put me, u povjerenju, jedan gost zamolio da izbacim nešto o jednom od njegovih predaka, činjenicu da je posjedovao robove. Nitko dosad nije pokušao cenzurirati ono što smo otkrili. Radi se o mega-zvijezdi, što da napravimo?"

Lynton savjetuje Gatesu koji vodi emisiju da povuče tu informaciju. Ovaj odgovara kako se boji da će to "kompromitirati naš integritet".

Na kraju, u emisiji nije spomenut predak Bena Afflecka.

Ben Affleck, dobitnik dvaju Oscara, koji podržava različite akcije, a suosnivač je i nevladine organizcije "Eastern Congo Initiative", trebao bi 2016. tumačiti superjunaka Batmana.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bez srama

Najslavnija srpska voditeljica i 'đak generacije'! Jovana Jeremić izvijala se na plaži, turisti u čudu gledali njezine 'akrobacije'

Play ponuda

Više s weba