Ostalo

Beyonce jedva suspregnula suze: Na dodjeli nagrada prisjetila se svoga gay ujaka koji je umro od HIV-a

Beyonce i Jay-Z dobitnici su Vanguard nagrade koja se dodjeljuje osobama koje aktivno promiču prihvaćanje i toleranciju LGBTQ+ osoba

Tabloid.hr
29.03.2019 15:17

Na sinoćnjoj dodjeli GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) nagrada posebnu Vanguard nagradu dobili su Beyonce i Jay-Z .

Ta se nagrada dodjeljuje osobama iz javnog života koje aktivno promiču prihvaćanje i toleranciju LGBTQ+ osoba u društvu.

Najjači glazbeni par je pritom podijelio priče iz osobnog života.

Jay-Z je odao počast svojoj majci koja je na njegovoj pjesmi 'Smile' otkrila da je lezbijka. "Mogu slijediti njezine stope i širiti ljubav i prihvaćanje i njezin prekrasan govor na kraju pjesme, zahvaljujem joj što mi je dopustila da ispričam njezinu priču", kazao je reper.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Beyonce je u svom govoru potakla ljude da progovore i zaštite sve marginalizirane osobe i naglasila da "promjena počinje podržavanjem vaših najbližih."

U nastavku govora jedva je suspregnula suze budući da je njezin ujak Johnny preminuo od HIV-a.

"Živio je svoju istinu i bio je hrabar u vrijeme kad ova zemlja nije bila toliko tolerantna kao danas. Svjedočiti njegovoj bitki s HIV-om bilo je jedno od najbolnijih iskustava mog života...Nadam se da je njegova borba otvorila putza druge mlade ljude da žive slobodnije", rekla je pop diva.

Dodala je da je svačiji osobni izbor s kim će voditi ljubav i voditi u fast food restorane, što je naišlo na veliko odobravanje publike.

Beyonce je govor zaključila obraćanjem suprugu Jay-Z-u pohvalivši ga za promicanje prava LGBTQ zajednice u hip-hopu, čija je prošlost homofobna.