Ostalo

Bilo je 'tajno imanje' Charlesa i Camille: Nasljedstvo je završilo u rukama Kate Middleton i princa Williama

Nakon smrti kraljice Elizabete II koja je na tronu Velike Britanije provela čak 70 godina, princ William i njegova supruga Kate su naslijedili vilu s velikim imanjem u ruralnom dijelu Walesa

RTL.hr
06.10.2022 14:30

Prije 15 godina kralj Charles III je kupio prostrano imanje Llwynywermod površine 192 hektara smješteno na periferiji Myddfaija. Proveo je 40 godina tragajući za smještajem koji će mu predstavljati svojevrsni bijeg iz gradske vreve, navodi britanski Mirror. Zanimljivo je da su ondje boravili nakon smrti njegova oca, princa Philipa koji je preminuo 9. travnja 2021. godine.

Nastanivši se u Llwynywermodu uživao je u raskoši glavne kuće te tri objekta na imanju koje ima i staju. Prema riječima mještana, Charles se povremeno družio s mještanima, a u društvu supruge Camille rado je sudjelovao na nedjeljnim misama. Pridonio je napretku ovog sela službenim otvorenjem seoske vijećnice, a narod je razveselio donacijom nagrada za tombolu koja je mještanima drag oblik zabave.

Kralj Charles III. i Camilla, Llwynywermod

Nakon što je stupio na tron, imanje je automatski pripalo njegovom najstarijem sinu i prijestolonasljedniku, 40-godišnjem Williamu i njegovoj supruzi Kate Middleton koji su sada princ i princeza od Walesa.

Pročitajte još
Vrtoglavi iznos na godišnjoj razini: Iako je kralj, Charles mora Williamu plaćati popriličnu stanarinu

Podsjećamo kako je ovaj bračni par proveo tri godine u sjevernovelškom gradu Angleseyju jer je upravo ondje William bio stacioniran na tom području kao pilot helikoptera za potragu i spašavanje Kraljevskih zračnih snaga između 2010. i 2013. godine. Inače, to su bile njima važne godine u obiteljskom životu jer je tada William isprosio Kateinu ruku, a pred oltar su stali 2011., dok su 2013. dobili prvo dijete, princa Georgea .