Ostalo

Dennis Rodman stigao u peti posjet Sjevernoj Koreji

Zasad se ne zna hoće li se bivši igrač Chicago Bullsa susresti s Kim Jong-Unom

Tabloid.hr
13.06.2017 09:50

Bivši američki košarkaš Dennis Rodman u utorak je doputovaou Pyongyang, pišu američki mediji najavljujući novu epizodu sporne "košarkaške diplomacije" umirovljenog sportaša.

Rodman je u Sjedinjenim Državama bio na meti kritika jer je nekoliko puta posjetio Sjevernu Koreju, gdje je 2014. boravio s drugim bivšim zvijezdama sjevernoameričke košarkaške lige.

Ondje je snimljen dok je čelniku Kim Jong-Unu , za kojeg je rekao da će mu biti "prijatelj do kraja života", pjevao rođendansku pjesmu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Pedesetšestogodišnji bivši košarkašs nadimkom Crv (The Worm) viđen je u utorak u međunarodnoj zračnoj luci u Pekingu. "Nadam se da ću učiniti nešto što je prilično pozitivno. Moj cilj je doći tamo i vidjeti mogu li i dalje donositi sport u Sjevernu Koreju", rekao je za CNN prije nego se ukrcao na avion.

"Dolazi u privatni posjet", rekao je za Fox News čelnik Trumpove administracije.

Rodman je među rijetkim zapadnim državljanima koji su se sastali s Kimom koji je krajem 2011. zamijenio svog oca Kim Jong-Ila .

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Zasad se ne zna hoće li se bivši igrač Chicago Bullsa susresti s Kim Jong-Unom , koji je i sam velik ljubitelj košarke.

Na Korejskom poluotoku trenutačno vlada velika napetost zbog ubrzavanja sjevernokorejskog balističkog i nuklearnog programa.