Ostalo

Bivši dečko joj kiselinom uništio lice, a izgubila i vid na jedno oko: Njena autobiografija ledi krv u žilama

U svojoj autobiografiji ne žali sebe, već ističe kako je napokon ponovno sretna osoba

RTL.hr
28.06.2022 09:30

Bivši fotomodel Katie Piper opisala je u svojoj autobiografiji 'Lijepa' kako se uspjela "iščupati" iz crnila nakon što joj je nekadašnji dečko uništio lice zalivši ju kiselinom prije 14 godina. Ne samo da joj je lice bilo uništeno do neprepoznatljivosti, već je ostala slijepa na jedno oko te je jedva preživjela. Njezin tadašnji dečko Daniel Linch zalio joj je lice sumpornom kiselinom iz ljubomore u ožujku 2008. godine.

"Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja", stoji, između ostalog, u potresnoj ispovijesti ove 38-godišnje Britanke. Ovom autobiografijom htjela je podijeliti detalje tog užasnog čina, a prvenstveno je htjela otkriti kako je nakon 14 godina psihofizičke patnje ponovno sretna žena.

Iako se dugo krila od javnosti, u svojoj knjizi je otkrila kako ni sama ne zna otkud je našla snagu da nastavi sa životom. Nakon određenog vremena, ponovno je preuzela kontrolu nad svojim životom te je tragediju, kako kaže, okrenula u vlastitu korist. Tada je shvatila da je ona prava osoba koja bi trebala pisati knjige i držati motivacijske govore. Danas, uz sve navedeno i vodi emisiju na BBC-ju

S obzirom na to da zna kako nije sama u ovoj tragediji te da mnoge osobe žive s ožiljcima i opeklinama, osnovala je humanitarnu organizaciju Katie Piper Foundation. Taj potez joj je i donio pregršt priznanja i nagrada, a jedna od njih je Woman of the Year.

Budući da se htjela što više približiti vlastitom izgledu prije ovog nevjerojatno nasilnog čina, oko 400 puta se našla na operacijskom stolu. Kada joj se Linch odlučio osvetiti na način koji ni najvećim psihopatima ne bi mogao pasti napamet, Katie je bila fotomodela te je po mnogima bila jedna od najatraktivnijih Britanki.