Play ponuda
Play ponuda
MUČNI DANI ZA OSKAROVCA

Blagi smiješak i ignoriranje novinara: Kevin Spacey stigao na londonski sud, negira optužbe za seksualno zlostavljanje

Američki glumac javio se na londonski sud u Velikoj Britaniji kako bi se suočio s optužbama. Pušten je uz jamčevinu, a dogovoreno je novo ročište

Image
Foto: Profimedia
A.Š./ 16.6.2022. u 14:00
Play ponuda

Američki glumac Kevin Spacey stigao je na britanski sud u Londonu kako bi se sučio s novim optužbama za seksualno zlostavljanje. Sa svojim pravnim timom probijao se kroz brojne novinare i fotografe, a na licu je cijelo vrijeme imao blagi smiješak. Unatoč novinarskim pitanjima, sve je ignorirao i potom ušao u zgradu suda. Kako piše CNN, vraća se u SAD jer je uspio dogovoriti jamčevinu, saslušanje je bilo vrlo kratko, a sljedeće ročište zakazano je za 14. srpnja. Njegovi odvjetnici rekli su kako glumac negira sve optužbe.

Britanske vlasti prije nekoliko tjedana tražile su povratak američkog glumca iz SAD-a u Veliku Britaniju kako bi se suočio s optužbama za seksualni napad. Službenik upoznat s procesom tada je rekao da će Velika Britanija tražiti glumčevo službeno izručenje osim ako se ne odluči dobrovoljno vratiti. Izgleda kako je ova druga opcija upalila.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/0487560c-ed63-11ec-ba21-eede269e5597/original

Izvor: Profimedia

To se sve događa kao posljedica toga što je američki glumac prije nekoliko tjedana optužen po četiri točke optužnice za seksualne napade počinjene protiv trojice muškaraca u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Odobrena je kaznena prijava protiv Kevina Spaceyja po četiri točke optužnice za seksualni napad protiv trojice muškaraca. Također je optužen za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka. Optužbe su uslijedile nakon pregleda dokaza koje je prikupila policija u istrazi", rekla je državna tužiteljica Rosemary Ainslie.

Optužen je za teški seksualni napad u Londonu koji se navodno dogodio u ožujku 2005. godine, dok se navodni drugi napad dogodio u istom gradu 2008. godine. Treća optužba se odnosi na navodni napad u Gloucestershireu u travnju 2013. godine.

Podsjećamo kako je ovaj 62-godišnji glumac nedavno posjetio Hrvatsku kako bi se susreo s redateljem Jakovom Sedlarom. Dobio je glavnu ulogu u njegovom filmu o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu pod nazivom 'Bilo jednom u Hrvatskoj'. "Film će se zbog Kevina Spaceyja igrati po cijelom svijetu. "To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade – od dva Oscara pa do kazališnih nagrada", rekao je Sedlar nakon premijere filma u kinu aludirajući na to kako će njegov propagandni film doživjeti nevjerojatan uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
teško razdoblje

Taylor Swift otkrila da joj majka ima tumor na mozgu

Play ponuda

Više s weba