Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
prašina zbog vjerskih izjava

Blanku Vlašić jedni razapinju, drugi dižu u nebesa: kakva su iskustva ostalih poznatih Hrvata koji su utočišt...

Intervju Blanke Vlašić koji je ekskluzivno dala za 'Sve u šest', podigao je veliku prašinu. A i svjedočanstva drugih poznatih Hrvata, izazvala su ne baš lijepu reakciju

Ružica Đukić/ 15.9.2016. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svojim svjedočanstvom o vjeri Blanka Vlašić nikome nije napravila nikakvo zlo, a ipak je danima glavna tema internetskih foruma i društvenih mreža. Posljednjih nekoliko godina Blanka ne prakticira seksualne odnose. Njezino priznanje da živi u predbračnoj čistoći za neke je bio idealan povod da se na taj račun nasmiju. 

"Bez božjeg blagoslova nema smisla upuštat se u to. To je polovično. Ja želim da to sve bude onako kako je Gospodin Bog zamislio. Ja mislim da jedino tako može biti plodonosno u punini", rekla je Blanka.

S većim medijskim zanimanjem pratilo se i obraćenje hrvatske Marije Magadalene, Simone Mijoković, bivše Gotovac. 

Prvo su svi sumnjali u to da se istinski okrenula Bogu, a potom, kad su godine pokazale da zaista živi kršćanskim životom, većina je komentirala kako u svojem spominjanju Boga i vjere pretjeruje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovim ženama koje su, bez obzira što o tome mislili, hrabro istupile i progovorile o nečem tako intimnom, put su utrle pjevačica Doris Dragović i glumica Edita Majić. Prva se povukla iz javnosti i više pjeva u crkvi nego na gažama. Druga pak, već 12 godina nije izišla iz strogog karmelićanskog samostana.

O svojoj vjeri javno su uvijek progovarale i sestre Husar. Njih pak nitko nikad nije 'uzeo na zub'.  

Upravo se čita

Image
SASVIM ISKRENO

Dario za RTL.hr o Petri, Saši i prvoj bračnoj svađi: 'Iza kamera je jedna priča, a ispred druga'

Svoj balans u molitvi je našao i Jasmin Stavros. Koliko mu je ona važna govori i gospin kip kojeg je postavio ispred kuće i koji u noći svijetli. 

"Svako jutro kad se probudim, čitam čitanje i pokušvam živjet tako. Svaki dan popodne između tri i četiri molim krunicu milosrdnog Isusa i navečer obavezno molimo krunicu svi zajedno", ispričao je Jasmin Stavros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slično je i u obitelji naše bivše atletičarke Ivane Brkljačić.

"U zadnje vrijeme se prije svega povjeravam na misi, gdje se predajem dragom Bogu, a zatim razgovori sa svećenikom, duhovnikom", kaže Brkljačić.

Naravno da vam na kraju ove priče nećemo govoriti trebate ili vjerovati ili ne. Ipak, reći ćemo vam da tolerantni morate biti. I vjernici prema onima koji tvrde da je čovjek nastao od majmuna, i nevjernici prema onima koji vjeruju u život nakon smrti. I priznajte, kad je u životu zaista teško svi zazivamo njegovo ime - i vjernici i nevjernici.   

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
DRAMA KOD SUSJEDA

Tko je žena o kojoj bruji cijela regija? Milica Pavlović našla se usred neviđenog skandala, glazbena scena je na nogama!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba