Ostalo

Bob Dylan će ipak preuzeti Nobelovu nagradu i medalju, no po svojim pravilima

Glazbenik će ove subote ili nedjelje u Stockholmu preuzeti medalju i diplomu koje mu pripadaju uz Nobelovu nagradu za književnost koja mu je dodijeljena lani

Tabloid.hr - Hina
29.03.2017 15:07

"Švedska akademija i Bob Dylan dogovorili su da će sastanak održati za vikend" u Stockholmu gdje Dylan stiže na koncerte početkom travnja, napisala je tajnica Švedske akademije Sara Daniusna svome blogu.

Nobelovac je davno imao dogovorenekoncerte u švedskoj prijestolnici, no sve do srijede bila je tajna kakve su njegove nakane prema Akademiji.

"Bit ćeto u vrlouskome krugu iza zatvorenih vrata i događaju neće prisustvovati nijedan predstavnik medija", dodala je Danius.

Danius je dodala ikako jeDylanobvezan održati predavanje do 10. lipnja ako želi novčani dio nagrade od osam milijuna švedskih kruna, što je oko 6,2 milijuna kuna.

Podsjetimo, nakon što je proglašen dobitnikom, Dylan tjednima nije odgovarao na pozive Švedske akademije inije došao na svečano uručenje nagrade ispričavši se neodgodivim obavezama. Poslao je pismo zahvale koje je pročitala američka veleposlanica u Švedskoj.

"Nikada se nisam imao vremena zapitati jesu li moje pjesme književnost", napisao je tadqatada i dodao "I zato zahvaljujem Švedskoj akademiji na tome što je uzela vremena da razmotri to pitanje i što je naposljetku tako divno odgovorila".