Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nastavak ekskluzivnog intervjua

Borna Rajić otkriva zašto je odustala od modnog biznisa: 'Neće moja suknja nikad biti veći hit od mene'

Možete je voljeti ili mrziti, no jedno je sigurno - Borna Rajić baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ima stav koji se ne libi pokazati, ima hrabrosti istraživati i prihvaćati život kao igru. Njezina zaigranost na neki način osvaja. S njom se u intervjuu zaigrala i naša Ružica Đukić

RTL/ 7.5.2015. u 19:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I, kakva je BornaRajić? Pitanje je to koje nam nakon povratka iz Pariza svi postavljaju. Za početak, radi se o izuzetno inteligentnoj ženi. Za sve se u životu, kaže, izborila sama. Između ostalog, i za skrbništvo nad djecom.

"Ja smatram da je ono, što je po nekima - meni palo s neba, ustvari bio rezultat snage i volje i potrebe za opstankom. Ja ću reći ovako - ja sam svoju slobodu platila", kaže Borna.

Bornu smo posjetili u njezinu pariškom domu. Zajedno s četvoricom sinova, dva psa, mačkom i papagajem, živi u vili staroj više od stotinu godina u elitnom naselju nedaleko od Roland Garrosa. Budi se oko devet sati, ali do podne ne izlazi iz kreveta.

"Borna sada, u ovoj fazi života, živi bez plana. To je moja sloboda. I moj najveći luksuz. Za razliku od onog što neki drugi misle, da bi mi trebale biti neke druge stvari, ali to je zaista moje bogatstvo", kaže Borna.

Na komentar kako je sreća da si to može priuštiti, ne pritišću je krediti, radni odnos, Borna kaže kako je sve relativno.

"Ono što pritišće mene, ne pritišće vas. Svako ljudsko biće nosi svoj teret. Prema tome, Bog je dobar", kaže Borna.

Na ideju da snimi prvi video došla je posve slučajno. Tvrdi, nije to dio nikakvog većeg plana.

"Ako pogledate video, mislim, svi moji videi nisu napravljeni profesionalno, niti im je to cilj. To je jednostavno uradak iz svog doma. A to isto ima svoju draž, a pogotovo taj prvi kad vidite. Ja tražim gumbe, stišćem muziku u isto vrijeme. Mislim to je zaista bio trenutak inspiracije", kaže Borna.

Loši komentari joj ne smetaju. Naprotiv, oni su joj još veći poticaj.

"Komentari me mogu provocirati na način da ja kao lavica uzvratim udarcem. Mene to strašno stimulira. Ja sam u osnovi prije svega borac u krhkom ženskom tijelu", kaže Borna.

Bornu se dobro nosi i sa zločestim komentarima kako joj je potrebna liječnička pomoć.

"Pa gledajte, ja pratim ono što govore mediji, ali ne čitam one komentare na društvenim mrežama. Radije čitam Prousta. Ja se na to samo mogu nasmijati jer, kada bih ja bila njima razumljiva, njima prihvatljiva, to bi bila za mene uvreda", kaže Borna.

Borna kaže kako njezini sinovi na sve pozitivno reagiraju i ludo se zabavljaju.

"Njima je sada imati mamu koja je zvijezda i muškarcima i ženama - vrlo zabavno", kaže Borna.

Na pitanje koji joj je njhiov komentar najzabavniji, Borna uz smijeh kaže: "Pa mama, ovaj zadnji video ne mogu uopće pogledati jer je cenzura za one manje od 18".

Djecu uči živjeti po svojim pravilima. Iako financijskih problema nemaju, rasipnost za Bornu nije opcija. Opcija nije ni teška skromost, pogotovo ne ona lažna.

"U svijetu postoji epidemija lažne skromnosti i to je patologija. Ali s druge strane, skromnost je i grijeh. Vi kao čovjek ste rođeni s potencijalima i vaša je sveta dužnost da ih ostvarite", kaže Borna.

Na pitanje je li uspjela uspjeli oploditi novac koji je dobila nakon rastave ili joj se čini da ga rasipa, Borna kaže da nije ni jedno, ni drugo.

"Prije svega, mene jako ljuti kad me etiketiraju kao poduzetnicu. Ja sam intelektualac, umjetnica, majka, žena. Nisam ga ni oplodila ni potrošila", kaže Borna.

Prije nekoliko godina prodrmala je domaću modnu scenu svojim kreacijama. Uspjela ih je plasirati i na europsko tržište, pa čak i otvoriti svoje trgovine. No, modna priča samo se ugasila. Krativnost i biznis Borna nije željela spajati.

"Za mene je moda interesantna kao način mog kreativnog izričaja. Sve ono drugo što je nacijepljeno na modni biznis, a to je 90 posto poduzetništvo, to je ono što mene iscrpljuje. Slušati da li će ova na bolovanje, da li ćemo sad na sniženje, da li je nestalo broja 38, to je mene unesrećivalo", kaže Borna.

"Ja sam isto s vremenom shvatila nije bitna moja majica, kad sam ja tu najveći proizvod. Ja sam hit. Neće moja suknja nikad biti veći hit od Borne Rajić", dodaje Borna.

S tim se u potpunosti slažemo. Malo što može Bornu nadmašiti!

Više o magazinu 'Sve u šest' pratite na službenoj Facebook stranici.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
odlazak ksenije vučić

Bila je Vučićeva prva ljubav! Aleksandra je upoznala 1995. godine, a podrška mu je bila do samog kraja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba