Ostalo

Brigitte Bardot postaje Ruskinja zbog bolesnih slonova?

Usred žive rasprave o "poreznom bijegu" poznatog francuskog glumca Gerarda Depardieua, oglasila se i poznata glumica i zaštitnica životinja Brigitte Bardot, koja je zaprijetila da će zatražiti rusko državljanstvo ako francuske vlasti odluče eutanazirati dva bolesna slona.

RTL - Hina
04.01.2013 16:18

Poznata glumica i zaštitnica životinja Brigitte Bardot zaprijetila je da će zatražiti rusko državljanstvo ako francuske vlasti odluče eutanazirati dva bolesna slona.

"Ako oni koji su na vlasti imaju dovoljno kukavičluka da ubiju dva slona Baby i Nepal , onda ću ja donijeti odluku da zatražim rusko državljanstvo kako bih pobjegla iz ove zemlje koja je postala samo groblje životinja", napisala je u priopćenju Brigitte Bardot.

Ova objava uslijedila je usred žive rasprave o "poreznom bijegu" poznatog francuskog glumca Gerarda Depardieua , kojem je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio rusko državljanstvo.

Sudbina slonova Baby i Nepal podigla je na noge zaštitnike životinja, među kojima je i zaklada Brigitte Bardot.

Cirkus Pinder vlasnik je slonova za koje je utvrđeno da boluju od tuberkuloze te je sud u Liyonu zatražio da ih se eutanazira zbog toga što je ta bolest zarazna.

Brigitte Bardot je u više navrata kazala kako cijeni Vladimira Putina zbog njegova zalaganja za obranu foku. Prije godinu dana u pismu se zahvalila svom "najdražem premijeru" zbog toga što je zabranio trgovinu krznima foka s Grendlanda.

U ožujku 2009. francuska glumica je također zahvalila Putinu zbog toga što je zabranio lov na mladunčad foka.