Ostalo

Britanska kraljevska obitelj ukrajinskim izbjeglicama nudi smještaj i posao

Britanska kraljevska obitelj do sada je ukrajinskim izbjeglicama pomagala novčanim donacijama, a sada žele otići i korak dalje.

RTL.hr
20.03.2022 16:00

Posljednjih nekoliko tjedana cijeli svijet angažirao se oko skupljanja donacija za ratom pogođenu Ukrajinu, a novčanim donacijama pridružila se i britanska kraljevska obitelj. Princ Charles sada je otišao i korak dalje i razmatra otvaranje svojih imanja u Škotskoj, kako bi pružio dom ukrajinskim izbjeglicama.

"Svi članovi kraljevstva složni su u tome da se osim novčane pomoći treba razviti i paket praktičnih mjera pomoći za ukrajinske izbjeglice. To ujedno znači osiguravanje smještaja u Velikoj Britaniji, a u planu je vrlo vjerojatno otvaranje posjeda Dumfries House u Škotskoj, kao i još nekoliko imanja koja mogu poslužiti kao novi dom izbjeglicama", rekao je zaDaily Mailneimenovani izvor blizak kraljevskoj obitelji.

britanska kraljevska obitelj

(FOTO: PROFIMEDIA)

"Princ William , princ Charles, kraljica Elizabeta aktivno rade na tome, a sudjeluje i vojvotkinja Camilla koja također želi ponuditi neke od svojih nekretnina", dodao je izvor, a potez kraljevske obitelji naišao je na odobravanje britanske javnosti.

Osim smještaja, složili su se da izbjeglicama žele ponuditi i poslove, kao i osigurati nastavak školovanja njihovoj djeci.

"Stići će mnogo Ukrajinaca s iskustvom u poljoprivredi, proizvodnji hrane i gostoprimstvu koji mogu biti od stvarne vrijednosti za naše ruralne zajednice. Ne zavaravamo se da Ukrajincima neće biti teško doći ovamo, ali želimo surađivati sa škotskom i britanskom vladom kako bismo pružili prilike pojedincima i obiteljima gdje god možemo", poručili su izzaklade koju vode princ William i Kate Middleton .