Ostalo

Britanska kraljica Elizabeta II. pod nadzorom liječnika, zabrinuti su!

96-godišnja vladarica odgodila je sastanak viših vladinih savjetnika dan nakon što je imenovala Liz Truss za novu premijerku zemlje

L. K.
08.09.2022 14:12

Britanska kraljica Elizabeta II bila je prisiljena otkazati sastanak s višim vladinim savjetnicima nakon što su joj liječnici savjetovali mirovanje, priopćila je Buckinghamska palača. Naime, 96-godišnja vladarica ozbiljno je shvatila liječnički savjet nakon cjelokupne situacije s bivšim premijerom Borisom Johnsonom koji je podnio službenu ostavku na mjestu premijera, a ona imenovala Liz Truss za njegovu nasljednicu.

"To znači da će sastanak Tajnog vijeća, koji se trebao održati večeras, biti ponovno dogovoren", rekla je palača.

Tijekom online sastanka Tajnog vijeća, Truss je trebala položila prisegu kao prva lordica, jednu u nizu titula, a novi ministri u kabinetu su trebali dati prisegu kao tajni savjetnici.

Princ Charles i kraljica Elizabeta II.

Buckinghamska palača nije otkrila više detalja o kraljičinom zdravlju, ali tvrde kako joj liječnici ne preporučuju boravak u bolnici. Inače, kraljica je baš ove godine u lipnju obilježila 70 godina na prijestolju.

Kraljica se trenutačno nalazi u dvorcu Balmoral u Škotskoj gdje je prekršila dugu tradiciju jer je cijela ceremonija imenovanja Truss održana je ondje, a ne u prijestolnici - Londonu.

kraljica Elizabeta II

Od kraja 2021. godine kraljica ima velikih "problema s kretanjem", a u veljači je preboljela COVID-19. Podsjećamo kako najdugovječnija britanska kraljica sve više dužnosti predaje dužnosti svom nasljedniku, princu Charlesu i drugim članovima kraljevske obitelji.

Nedavno je propustila druge značajne događaje, uključujući ovogodišnje svečano otvaranje Sabora i Platinasti jubilarni koncert.

Pročitajte još
Kraljica Elizabeta obožava kričave kapute, ima ih u doslovno svim bojama