Ostalo

Bruno Mars i Kendrick Lamar 'pokorili' ovogodišnje Grammyje

R&B glazbenik Bruno Mars neočekivani je uvjerljivi pobjednik ovogodišnjih Grammyja osvojivši nagrade u svim najvažnijim kategorijama

Tabloid.hr - Hina
29.01.2018 08:40

R&B glazbenik Bruno Mars neočekivani je uvjerljivi pobjednik ovogodišnjih Grammyjaosvojivši nagrade u svim najvažnijimkategorijama unatoč dominaciji rap zvijezda Jay-Z-ja i Kendricka Lamara u nominacijama.

Bruno Mars osvojio je nagradu za pjesmu godine za " That's What I Like".

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

U toj su kategoriji nominirani bili i "Despacito" Luisa Fonsija, "4:44" Jay-Z-ja, "Issues" Julije Michaels i "1-800-273-8255" Alessije Care.

Marsov album " 24K Magic" proglašen je također albumom i snimkom godine, te najboljim R&B albumom.

Time je Bruno Mars na ovogodišnjim Grammyjima osigurao prevlast R&B-ju u odnosu na hip hop, čije su zvijezde Jay-Z i Kendrick Lamar unatoč većem broju nominacija ostale bez nagrada u ključnim kategorijama.

Prošle je godine hip-hop istisnuo rock s pozicije dominantnog žanra u američkoj muzici.

Lamarov album "DAMN" i singl "Humble" osvojili su ove godine pet nagrada uglavnom u kategoriji rap glazbe.

Jay-Z nije potvrdio svoju prvu nominaciju za album godine koju je izborio njegov "4:44". Dosada je osvojio ukupno 21 Grammyja.

Najboljim pop albumom proglašen je ove godine "Divide" Eda Sheerana, a najboljim rock albumom "A Deeper Understanding" grupe The War on Drugs.

Najbolji je alternativni glazbeni album "Sleep Well Beast" The Nationala a najboljom novom umjetnicom članovi američke akademije diskografske umjetnosti proglasili su Alessiju Caru.

Na crvenom su tepihu brojne glazbenice i glazbenici nosili ili držali bijele ruže u znak podrške jednakosti žena i njihovoj sigurnosti od seksualnog uznemiravanja, koju je emocionalnom izvedbom pjesme "Praying" na dodjeli posebno istaknula i Kesha.