Ostalo

Čak ni najveće holivudske zvijezde nisu imune na zlostavljanje: Ove su zvijezde bile žrtve obiteljskog...

Žrtva obiteljskog nasilja može biti bilo tko, bez obzira na rasu, dob, seksualnu orijentaciju ili rod. Nikakav izuzetak stoga nisu ni ove megapopularne holivudske zvijezde. Oni danas otvoreno progovaraju o svojim iskustvima kako bi inspirirali druge u sličnim situacijama da zatraže pomoć. Klikom na 'SLJEDEĆA' saznajte kako su se ove hrabre zvijezde nosile s nasiljem.

Tabloid.hr
06.08.2019 13:43

Christina Aguilera

Christinu je fizički zlostavljao njen otac, baš kao i njenu majku.

"Jako blisko surađujem s utočištem u blizini Pittsburgha. Nadam se da ću jednog dana sama otvoriti utočište. Mislim da je jako važno da podijelim svoju priču s drugim ženama koje su bile zlostavljane jer me to iskustvo dovelo do mjesta na kojem sam danas - dalo mi je snagu i motivaciju", rekla je pjevačicaza Glamour 2007. godine.

Njena majka je također progovorila o nasilju, rekavši da je situacija bila toliko grozna da je zatekla Christinu kada je imala samo četiri godine sa krvlju koja joj je kapala s lica.


Halle Berry

Iako Halle nije pretrpjela fizičko zlostavljanje od strane oca, svjedočila je patnji svoje majke.

U intervjuu iz 2010. otkrila je kako je to utjecalo na nju tijekom odrastanja. Patila je od niskog samopouzdanja, a kasnije je birala problematične dečke.

Priznala je da ju je jedan od njih udario toliko jako da je izgubila 80 posto sluha na jednom uhu.

Halle volontira u interventnom centru za žrtve nasilja u Los Angelesu.

"Razlog zašto su ovakve organizacije u mom srcu i dušujest taj što razumijem koliko dobra čine, koliko života mijenjaju i koliko utječu na žene i djecu u našoj zajednici", rekla je glumica.


Madonna

Madonnu je fizički zlostavljao tadašnji suprug Sean Penn.

Jednom ju je prilikom navodno tukao punih devet sati, nakon čega je osuđen za obiteljsko nasilje.

Glasine i tračevi o nasilju u njihovom braku su dugo kružili, sve dok optužbe nisu izašle na vidjelo.

Još dan-danas se priča o tome što je u svemu tome istina, a što ne. Pokrenuto je nekoliko sudskihslučajeva, a bivši supružnici ne pričaju o svome braku u javnosti.


Lionel Richie

Malotko zna da je otprilikesvaka treća žrtva obiteljskog nasilja muškarac.

Lionel Richie i njegova prva supruga Brenda Harvey su 1988. prolazili kroz teško razdoblje. Pjevača je tada Brenda uhvatila u aferi s drugom ženom te mu se odlučila osvetiti.

Provalila je u Richiejevu hotelsku sobu i pretukla ga. Uhićena jezbog obiteljskog nasilja, a iako su pokušali raditi na svom braku, naposljetkusu se razveli 1993. godine.


Mariah Carey

Pjevačka diva je 2009. u intervjuu priznala da ju je bivši suprug emocionalno zlostavljao.

"Bilo mi se teško izvući iz svega jer je postojala veza koja nije bila samo brak, već poslovna veza u kojoj je ta osoba kontrolirala moj život", rekla je tada Carey.

Dodala je da joj je bilo teško izaći iz destruktivne veze i da je došla u situaciju u kojoj je bila zarobljena. Srećom, odTommyja Mottole se razvela 1998. nakon pet godina braka.

Za priznanje ju je inspirirala Rihanna koja je također žrtva nasilja.


Rihanna

Policijski izvještaj iz 2009. pokazao jenasilnu povijest veze Rihanne i Chrisa Browna , što je jedan od najšokantnijih slučajeva obiteljskog nasilja među zvijezdama.

U njemu piše da je pjevač gurnuo Rihannu krozprozor prije nego što ju je nekoliko puta udario u lice, ruke i noge.

Pjevačica je nekoliko puta javno progovorila o incidentu te se zauzima za žrtve nasilja.

Također, svjesna je da je pogriješila kada se nekoliko godina kasnije vratila nasilniku Brownu, misleći da može promijeniti njegovo ponašanje.

"Puno žena imladih djevojaka trenutno prolaze kroz istu stvar. I mnogi dečki. To nije tema koju se treba pomesti pod tepih i praviti da se nije dogodilo ili ne shvatiti ozbiljno", rekla je Rihanna.


Charlize Theron

Charlize je provela dio djetinjstva s nasilnim ocem alkoholičarem koji je njoj i majci prijetio smrću nekoliko puta. Kada joj je bilo 15 godina,majka u samoobrani ubila njenog oca.

Iako glumica o incidentu ne govori često, aktivno podržava druge žrtve nasilja.

Otvorila je nekoliko centara za pomoć žrtvama silovanja u svojoj rodnoj Južnoafričkoj Republici.

"Definitivno shvaćam da sam imala traumatično iskustvo, događaj koji me nekako oblikovao kao osobu", rekla je Charlize.


Tina Turner

Brak Tine i Ikea Turnera poznat je kao jedan od najnasilnijih brakova među zvijezdama.

Bivši je suprug više puta gotovo usmrtio pjevačicu, brutalno ju je tukao i prisiljavao na seks.

Tina je odlučila stati na kraj nasilju 1976. kada ju je Ike pretukao na zadnjem sjedištu automobila u Las Vegasu.

Razveli su se iste godine, a Tina je pronašla snagu i vratila se na glazbenu scenu jača nego ikada.


Amber Heard

U sudskim dokumentima kojima je zatražila razvod od Johnnyja Deppa 2016., Heard tvrdi da ju je on emocionalno i fizički zlostavljao tijekom braka.

Iako je glumac kategorički odbacio te navode, prije nekoliko mjeseci su se u javnosti pojavile fotografije pretučene Amber.


Reese Witherspoon

Glumica je u emotivnom intervjuu s Oprah otkrila da je kao mlada bila u nasilnoj vezi te da joj je bilo jako teško prekinuti s tim muškarcem.

"U mojoj se glavi sve preokrenulo i znala sam da će biti jako teško, ali jednostavno nisam mogla i dalje biti s njim. Tada sam bila drugačija osoba. Činjenica da sam se zauzela za sebeme promijeniladoslovno na staničnoj razini", rekla je Reese.