Ostalo

Casey Affleck povukao se kao prezenter s dodjele Oscara

Prošlogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg glumca ove godine neće pojaviti kao prezenter

Tabloid.hr - Hina
26.01.2018 09:39

Casey Affleck, glumac kojeg su dvije filmske radnicena setu optužile za seksualno uznemiravanje, povukao se kao prezenter s ovogodišnjedodjeleOscara, objavila je u četvrtak glasnogovornicadodjele američke filmske nagrade.

Očekivalo se da će Affleck (42), koji je lani osvojio Oscaraza najboljeg glumca za film"Manchester by the Sea", već tradicionalno uručitiOscara za najbolju glumicu.

Affleckova glasnogovornica Mara Buxbaum potvrdila je da Affleck neće sudjelovati na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Američke filmske akademije, no odbila jebilo kakva daljnja objašnjenja.

Affleck, mlađi bratBena Afflecka, osvojio je 2017. nagradu za najboljeg glumcau konkurenciji s Denzelom Washingtonom i Ryanom Goslingom.Osvojio je iZlatni globus te brojne nagrade filmskih kritičara.

Tada je pobijedio unatoč tome što su se uoči dodjele pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje. Optužile su ga dvije filmske radnice koje su s njim radilena jednom ranijem filmu, a optužbe su navodno riješene bez suda,nagodbom uz nepoznati iznos naknade.

Affleckov odvjetnik tada je odbacio sve optužbe.