Play ponuda
Play ponuda
protiv kampanje #metoo

Catherine Deneuve: 'Muškaraci se više ne mogu ni udvarati ženana'

Francuska glumica jedna je od 100 žena koje su potpisale otvoreno pismo objavljeno u novinama 'Le Monde' u kojem su naglasile da 'optužbe za zlostavljanje ubijaju seksualnu slobodu'

Image
Foto: ©guliver images/Wenn
Tabloid.hr/Hina/ 10.1.2018. u 11:59
Play ponuda

Glumica Catherine Deneuve i još 99 Francuskinja potpisale su otvoreno pismo u kojem su ustvrdile da je  kampanja #Meeto protiv seksualnog nasilja "puritanizam" i da je pokreče "mržnja prema muškarcima".

Nakon optužbi na račun američkog filmskog producenta Harveya Weinsteina, milijuni žena su na društvenim mrežama podijelile svoje priče o spolnom uznemiravanju i zlostavljanju, služeći se globalnim hashtagom #Meetoo.

"Silovanje je zločin. Ali naporno ili nespretno udvaranje nije zločin, kao što ni laskanje nije mačistički napad", napisalo je u kolumni u listu Le Monde stotinu žena, uključujući 74-godišnju legendarnu glumicu Deneuve .

Pravo muškaraca na "udvaranje" ženama ključni je dio seksualne slobode, kažu one nazivajući kampanju "puritanizmom".

Catherine Deneuve te spisateljice Abnousse Shalmani i Catherine Millet upozoravaju da se žene koje se ne priklone valu optuživanja nasilnih muškaraca naziva izdajicama.

"Ta novovalna pravda već odnosi svoje žrtve, muškarce koji dobivaju otkaze. A njima se na teret stavlja pipkanje po koljenima, pokušaj poljupca, razgovor o intimnim pitanjima na poslovnoj večeri ili slanje poruka seksualnog sadržaja nekoj ženi koja nije osjetila uzajamnu seksualnu privlačnost", ističu one.

"Branimo pravo na udvaranje koje je ključan dio seksualne slobode", poručile su Francuskinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ULOŽIO U GLAZBU I IMIDŽ

Sjećate se njega? DJ Krmak o kolegama turbofolkerima: 'Kad vide crveno dugme na kameri, razbježe se da ih kamera ne bi uhvatila kraj mene'

Play ponuda

Više s weba