Ostalo

Ceci s noge skinuli narukvicu

Srbijanska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović u srijedu je završila s izdržavanjem osmomjesečnog kućnog pritvora, zbog čega joj je s noge skinuta narukvica za elektronski nadzor kretanja koju je nosila od 23. lipnja prošle godine.

Z.H. - HINA
22.02.2012 16:52

Za vrijeme izdržavanja kazne Cecino kretanje je bilo ograničeno na kuću u kojoj živi u blizini igrališta nogometnog kluba "Crvena Zvezda", pri čemu je iz svog doma izišla tek tri puta radi dolaska na suđenja u drugom sudskom postupku u kojem se ona tereti za nasilničko ponašanje.

Svetlana Ražnatović je u lipnju prošle godine osuđena zajedno sa svojom sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić , koja je za isto djelo dobila šest mjeseci kućnog pritvora, te je s izdržavanjem kazne završila ranije.

Beogradski viši sud prihvatio je 9. lipnja 2011. godine nagodbu dviju sestara s višim tužiteljstvom o kućnom zatvoru, prema kojoj je Ceca priznala krivnju po optužbi za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito posjedovanje oružja, dok je njezina sestra priznala da joj je pomagala.

Svetlani Ražnatović, koja je tada dobila godinu dana kućnog pritvora, uračunata su četiri mjeseca koje je provela u pritvoru 2003. te je u kućnom pritvoru provela osam mjeseci, a sporazum je predviđao i da njih dvije solidarno trebaju, u tri rate od po 500 tisuća eura, platiti milijun i pol eura državi.

Kako prenose mediji, prvu ratu uplatile su tijekom srpnja 2011., drugu u prosincu, a treća rata treba biti uplaćena do kraja 2012. godine.

U međuvremenu se očekuje da se Svetlana Ražnatović ponovno pojavi na sudu potkraj ožujka, zajedno sa svojim šogorom Predragom Ocokoljićem , pošto im se oboma sudi za vrijeđanje i nasilničko ponašanje prema vlasniku nogometnog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću .