Ostalo

Četvero uhićeno u sklopu istrage o Hoffmanovoj smrti

Policija Manhattana započela je istragu povodom sumnjive smrti, a zaplijenjeno je 350 paketa heroina.

I.H. - Hina
05.02.2014 16:18

Četiri osobe su uhićene u New Yorku u sklopu istrage o smrti glumca Philipa Seymoura Hoffmana , vjerojatno od predoziranja heroinom, doznaje se u srijedu od policije.

"Jučer smo uhitili četiri osobe, trojicu muškarca (48, 22, 57) i jednu ženu (22)", precizirao je glasnogovornik policije i dodao da je kod njih, u južnom dijelu Manhattana pronađena "velika količina" heroina, prenosi AFP. Uhićeni su optuženi za posjedovanje droge.

Američki filmski i kazališni glumac i redatelj pronađen je mrtav na podu svoje kupaonice u nedjelju s iglom u ruci. Pedesetak vrećica heroina, igala i lijekova je pronađeno u njegovom stanu u Greenwich villageu na Manhattanu.

Rezultati obdukcije izvedene u ponedjeljak još nisu objavljeni, ali analize su potvrdile da je droga pronađena kod njega heroin. Policijski izvori su naveli da heroin nije bio miješan sa snažnim analgetikom Fentanylom. Deseci nedavnih smrti u SAD-u pripisuju se upravo toj smjesi.

Hoffman je bio jedan od najcjenjenijih glumaca Hollywooda i njegova smrt je izazvala veliki šok. Snimio je pedesetak filmova.

Nakon opijanja i drogiranja kada mu je bilo 20 godina, izjavio je da je čist 23 godine, ali je ponovo ogrezao u ovisnost 2012. U svibnju prošle godine je 10 dana proveo na odvikavanju.