Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NEVJEROJATNO!

CGI i totalno nerealna tijela u filmovima: Znate li što filmska industrija radi glumcima?

Davno je prošlo doba 'Baywatcha' i prirodno isklesanih tijela na plaži jer su filmaši jedva dočekali ovako razvijen CGI

Image
Foto: Profimedia
L. K./ 24.8.2022. u 8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tehnologija napreduje gotovo iz dana u dan, a jasno se to očituje i u filmskoj industriji. Izgleda kako smo sve bliže razdoblju kada glumci skoro pa i neće biti potrebni za snimanje filma. CGI (computer-generated imagery) podijelio je publiku i sve ljubitelje filma. Kod mnogih, CGI predstavlja problem i to prvenstveno jer kod ljudi otvara put prema tjelesnom dismorfnom poremećaju što razvija iskrivljenu percepciju ljudskog tijela.

Jedan od najočitijih primjera je australski glumac Chris Hemsworth koji u filmu 'Thor: Love and Thunder' izgleda kao natjecatelj na najprestižnijem bodybuilding natjecanju Mr. Olympia. Ipak, u stvarnosti njegov brat komentira na društvenim mrežama kako ima male noge naspram ostatku tijela. Nije ni čudo da se brojni pitaju kako je ovaj izuzetno zgodan muškarac u izvrsnoj formi napravio tako radikalnu transformaciju.

Chris Hemsworth

Pogledajte kako izgleda 39-godišnji Australac. Inače, ovo je fotografija glumca baš sa seta filma 'Thor: Love and Thunder' kako bi se moglo primijetiti da je unutar nekoliko tjedana došlo do nevjerojatne razlike. Kada je Chris na platnu te kada ga paparazzi uhvate u svakodnevnim aktivnostima - kao da nije riječ o istoj osobi.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Ovako izgleda uz pomoć CGI tehnike s daleko većim i naglašenijim mišićima. Pogotovo je važan "detalj" masivnost njegovih nogu za koju ga i vlastiti brat zadirkuje.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Ipak, kakav bi to bio Thor čiji bi razvijeni torzo bio na dvije vrlo tanašne noge. Zato je tu upravo od velike pomoći spomenuta tehnika koja uvelike olakšava posao glumcima, ali i redateljima.

Natalie Portman

CGI je u potpunosti promijenio "igru" jer on više ne služi samo za omogućavanje efekta kao što su na primjer, borbe junaka filma sa zmajevima ili dočaravanja leta u svemiru. Odsad, tijelu se može dodati značajnija količina mišića te se istovremeno oduzeti kolčina potkožnog masnog tkiva.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Natalie je jedna od prvih glumica koja je to doživjela na svojoj koži. Cijelu karijeru bila je na glasu kao vrlo vitka djevojka, no za potrebe filma 'Crni labud' morala je dodatno gubiti kilograme kako bi utjelovila balerinu. Ipak, za potrebe filma 'Thor: love and Thunder', počela je ići u teretanu kako bi nabacila mišićnu masu, a u tome svemu joj je uvelike pomogao CGI. Upravo zato njezine ruke djeluju poprilično snažno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Dwayne The Rock Johnson

Jedna od prvih, najuočljivijih transformacija uz pomoć CGI-ja bila je primijenjena na glumcu Dwayneu The Rocku Johnsonu u filmu 'Hercules' još 2014. godine. Kada je skinuo odjeću, njegova tjelesna građa bila je radikalno drugačija što je lako primijetiti jer gotovo da nema osobe koja ima pristup internetu i da joj u jednom trenutku nije iskočila Rockova fotografija bez majice.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Unatoč činjenici da je Rock neprestano u teretani, uz pomoć odgovarajuće rasvjete i vrhunskih filtera, taj je film bio svjetlosnim godinama pored filmova koji su snimljeni te godine.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Zato idući put kada se divite nečijoj figuri koju ste vidjeli na platnu, baš kao što je bio slučaj s filmom '300', dobro razmislite je li iza tog tijela rad, odricanje i trud ili ipak i malo CGI-ja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZAPLAKALA

Najljepša bosanskohercegovačka voditeljica zaručila se nakon deset godina veze: Zbog partnera preselila u Gruziju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba