Ostalo

Charlie Sheen ništa ne radi za 50 tisuća dolara

Jeste li ikad maštali o tome da vam plaćaju da ništa ne radite? E pa to se često ostvaruje slavnim zvijezdama koje znaju iskoristiti takve situacije. Za jednu poruku na Twitteru neki dobiju i do 50 tisuća dolara.

E.M.
31.01.2012 12:35

Tko umije, njemu dvije! Posjećivanje društvenih mreža poput Facebooka ili Twittera može biti unosan posao. To znaju i holivudske zvijezde, koje su majstori za izvlačenje novca od raznih sponzora. Zbog toga i ne čudi to što Charlie Sheen dobiva čak 50.000 dolara za jedan tvit, piše srbijanski Alo!

Što je najbolje, on uopće i ne piše poruke na svom Twitter profilu. Kako prenosi specijalno izdanje "New York Magazinea", Charlie Sheen, koji na Twitteru ima više od milijun sljedbenika, prava je zlatna koka.

Naime, nakon što je Sheen bio u centru pažnje javnosti zbog skandala u vezi s izbacivanjem iz serije "Dva i pol muškarca", gdje ga je zamijenio Ashton Kutcher, dobio je vojsku sljedbenika. Kada Charlie ostavi poruku na Twitteru, web stranica "internships.com", preko kojeg ide njegova poruka, ima čak 95.333 klikova u prvom satu, a čak 450.000 ulazaka u idućih 48 sati.

Kada je Sheen tražio suradnika koji bi mu održavao profil, dobio je čak 82.148 zahtjeva iz 181 zemlje. To dovoljno govori o njegovoj popularnosti u virtualnom svijetu.

Zarada od tvitova ovisi prije svega od broja sljedbenika. Tako kompanije kao što su Toyota i American Airlines, koje izdvajaju na desetine milijuna dolara za reklamiranje, reagiraju prvenstveno na broj sljedbenika, ali i kako oni reagiraju na poruke slavnih osoba, odnosno koliko odgovora pošalju.

Magazin prenosi da su rijetke zvijezde koje osobno ostavljaju poruke na svojim profilima, već za njih to rade vojske drugih ljudi, čiji je zadatak da glasovne poruke poznatih ličnosti iz svijeta showbiznisa pretvore u 140 znakova.

Na drugom mjestu po zaradi je starleta Kim Kardashian, koja zahvaljujući tome što reklamira web stranicu "shoedazzle.com", dobiva 10.000 dolara po tvitu.

Reper Snoop Dog ima čak 6,3 milijuna sljedbenika na Twitteru. On je treći na listi najplaćenijih (8.000 $).

Na četvrtom mjestu je pjevačica Paula Abdul (5.000$), a na petom Whitney Port, glumica i dizajnerica (2.500 $).