Ostalo

Christian Bale otkrio zašto je odbio snimiti četvrti nastavak 'Batmana'

Bale je glumio Batmana u filmskoj trilogiji koju je režirao Christopher Nolan

Tabloid.hr
19.11.2019 16:02

Christian Bale je otkrio zašto je odbio snimiti četvrti nastavak Batmana , nakon što je superjunaka glumio u trilogiji Christophera Nolana .

Trilogija je započela filmom 'Batman: Početak' 2005. godine, nastavila se 'Vitezom tame' 2008. godine, a završila filmom 'Vitez tame: Povratak' 2012. godine.

Filmovi se smatraju najboljom ektranizacijom stripa u povijesti filma, a pokazali su se ogromnim financijskim uspjehom za Warner Bros. budući da su zaradili ukupno 2,4 milijarde dolara.

Bale je u intervjuu za Toronto Sun otkrio da je jako brzo pristao na snimanje drugog nastavka jer su on i Nolan mislili da im studio uopće neće pružiti drugu priliku, a isto je bilo i s trećim nastavkom.

"Chris mi je uvijek govorio da ako ćemo biti dovoljno sretni da napravimo tri nastavka, tad ćemo stati. 'Odustat ćemo nakon toga'", rekao je Bale citiravši Nolana.

"Kad su neizbježno došli i pitali hoćemo li snimiti i četvrti dio reklismo'ne'. Moramo se držati Chrisova sna koji je uvijek bio napraviti trilogiju. Nismo htjeli previše razvodniti priču i postati pregramzivi", objasnio je oskarovac.

Balea je naposljetku zamijenio Ben Affleck u filmovima 'Batman vs. Superman: Zora pravednika' iz 2016. i u 'Ligi pravde' iz 2017., dok će superjunaka 2021. glumiti Robert Pattinson .