Ostalo

Clint Eastwood ima osmero djece od kojih je petero dobio s ljubavnicama, a druga supruga pala je u...

Clint Eastwood ima osmero djece, a samo je troje rođeno u dva braka koja su iza njega.

Tabloid.hr
04.04.2020 15:50

Clinta Eastwooda gledamo večeras od 20 sati na RTL-u 2 u filmu "Čovjek iz San Fernanda" .

Eastwood je kamiondžija Philo Beddoe koji zarađuje ilegalnim tučnjavama bez rukavica. Živi u San Fernandu s najboljim prijateljem, ujedno i svojevrsnim promotorom Orvillom Boggsom (Geoffrey Lewis), majkom i orangutanom Clydeom kojeg je osvojio u borbi, a život mu zagorčavaju kockari i motociklistička banda s kojom se neprestano sukobljava. Philo je i veliki ljubitelj country glazbe pa ne čudi što mu se svidi country pjevačica Lynn Halsey-Taylor (Sondra Locke).

Clint Eastwood

(FOTO: www.profimedia.hr)

Premda među njima postoji kemija, ona se ne nosi najbolje s njegovom teškom naravi pa njihova veza završava njezinim bijegom. No Philo je neće samo tako pustiti, nego s dvojicom prijatelja kreće u potjeru za odbjeglom damom.

Sondra Locke bila mu je godinama ljubavna partnerica i u pravom životu, no zapravo je bila samo jedna od brojnih ljubavnica koje su prošle kroz njegov krevet i život.

Clint ima ukupno osmero djece, a samo je troje rođeno u dva braka u kojima je bio, što dovoljno govori o njegovim ljubavnim preferencijama. No krenimo iz početka.

Clint Eastwood i Maggie Johnson

(FOTO: www.profimedia.hr)

Prva supruga bila mu je Maggie Johnson od 1953. do 1984. godine, a druga Dina Ruiz od 1996. do 1984. godine. Maggie je upoznao u proljeće 1953. godine na spoju na slijepo, vrlo se brzo vjenčao njome, no već sljedeće godine dobio je izvanbračnu kćer Laurie koja je još kao beba dana na posvajanje.

Identitet njezine majke nikada nije otkriven, no biograf Patrick McGiligan tvrdi da se radi o ženi koja je bila dio glumačke skupine iz Seattlea kojoj je pripadao i Clint. Tek s 30 godina, Laurie je odlučila saznati tko su joj biološki roditelji, a tada je saznala i kako njezina prava majka nije željela reći Clintu da je trudna te nikada više nije stupila u kontakt s njim.

U to vrijeme, Clint je imao 24 godine, radio je kao spasitelj na plaži te je maštao o holivudskoj karijeri.

Tijekom prvog braka, legendarni glumac i redatelj nastavio je imati brojne vanbračne afere, a neki tvrde kako je Maggie znala za gotovo sve te ih tolerirala. Drugim riječima, bio je to dogovorno otvoreni brak, a čak 14 godina Eastwood je održavao vezu i s kaskaderkom Roxanne Tunis s kojom je 1964. godine dobio kćer Kimber .

Istovremeno, bio je i s drugim ženama, a Roxanne i kćer redovito je posjećivao na putu do kuće koju je dijelio sa suprugom.

1984. godine službeno se rastao s Maggie, no već 9 godina prije počeo je živjeti s kolegicom iz filma "Čovjek iz San Fernanda" , Sondrom Locke . Ona je tvrdila kako joj je Clint tada priznao kako nikad prije nje nije bio zaljubljen, a zanimljivo, ona je u to vrijeme bila udana. I dok se Clint razveo, ona je do kraja života ostala u braku sa suprugom Gordonom Andersonom .

Clint Eastwood i Sondra Locke

(FOTO: www.profimedia.hr)

Clint i Sondranikada nisu imali djece, jer joj je rekao kako još djece ne bi bilo prikladno za njegov način života. Ona je kasnije otkrila kako je imala dva pobačaja tijekom njihove afere te je na kraju dala podvezati jajnike. Novinarima je ispričala i kako je u to vrijeme snimala filmove samo s njim, jer je on tako htio, kako bi ju mogao kontrolirati.

Ipak, u posljednje 3 godine njihove turbulentne afere koja je konačno završila 1989. godine, Clint je dobio još dvoje djece sa stjuardesom Jacelyn Reeves . Jedno od to dvoje djece je Scott Eastwood , glumac i model koji je krenuo tatinim stopama, a u karijerimu pomaže i činjenica da je slika i prilika slavnog oca u mladim danima.

Sondramu prevare nije oprostila, čak ga je tužila zbog prevare oko filmskog ugovora, zbog čega joj je kasnije platio više od sedam milijuna dolara.

1990. godine, Eastwood je počeo živjeti d s britanskom glumicom Frances Fisher s kojom je dobio još jednu kćer. Ona je bila jedino od njegovo osmero djece s kojim je bio od prvog dana rođenja. No povijest se ponovila. Clint nije mogao ostati vjeran, a glumica to nije htjela tolerirati pa ga je 1995. godine ostavila.

Clint Eastwwod i Dina Ruiz

(FOTO: www.profimedia.hr)

No on je već tada bio u vezi s novinarkom Dinom Ruiz s kojom se vjenčao 1996. godine te dobio još jednu kćer. Dina je uspjela okupiti svu njegovu djecu i spojiti obitelj, što njemu nikad nije pošlo za rukom. Iako joj je bio zahvalan na tome, ni to nije bilo dovoljno da joj ostane vjeran. Dina je kasnije pala u depresiju i završila na rehabilitaciji zbog njegovih preljuba.

Zbog svega navedenog, ne čudizaključak nekih filmskih kritičarakakoClint Eastwoodnajčešće snima filmove o očevima koji zanemaruju svoju djecu jer seon sam osjeća krivim zbog zanemarivanja vlastite, iako to nikada nije priznao.