Play ponuda
Play ponuda
'osjetio sam atmosferu'

Coolio je glumio u filmu s Dino Dvornikom: 'Splitski Get je opasniji od geta u kojem sam odrastao'

Američki reper bio je fasciniran jer ga je Split podsjetio na rodnu Kaliforniju više nego što je mogao pomisliti prije nego je došao ondje

Image
Foto: Zvonimir Coric/Vecernji list
L. K./ 29.9.2022. u 12:00
Play ponuda

Vijest o smrti američkog repera i producenta Coolija odjeknula je svijetom. Preminuo je u 60. godini života, a uz hip-hop glazbu, volio je glumu pa je dobio i ulogu u filmu Arsena Antona Ostojića 'Ta divna splitska noć' gdje je glumio s Dinom Dvornikom. U filmu je utjelovio američkog mornara Frankyja koji se slučajno našao u splitskom Getu dok mu je brod bio usidren u splitskoj luci.

"Nije važno jesam li ja poznati reper, niti što sam prodao 18 milijuna CD-a, ni moje glumačko iskustvo. Jedino je važno da u Splitu glumim u filmu čiji mi se scenarij jako sviđa i da što bolje napravim lik nesretno zaljubljenog američkog Frankyja. Splitsko sunce podsjeća me na Kaliforniju", izjavio je pokojni reper 2004. godine za Nacional.

Image
Foto: Screenshot YouTube
Image
Screenshot YouTube

Dodao je uz sve to kako misli da je splitski Get opasniji od ghetta u kojem je odrastao. "Izađeš iz svoga stana na ulicu i već si pred važnim izborom: ili ćeš postati dio bande i pridružiti se gangu, ili ćeš postati žrtva. Trećeg puta u ghettu u kojem sam živio u Los Angelesu nema. Zapravo, ja sam mnogo godina bio žrtva, morao sam se boriti, znati preživjeti. Ali mislim da je splitski geto mnogo opasniji od moga geta u L.A.-u", pojasnio je.

Image
Foto: Screenshot YouTube
Image
Screenshot YouTube

Brzo je dodatno pojasnio svoju izjavu dodavši kako ga u Splitu nitko nije napao, niti mu nije nudio drogu, ali je "osjetio atmosferu i zna nešto o događajima sa splitskog područja".

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjećamo da je Coolio preminuo od posljedica srčanog udara u kući svog prijatelja u Los Angelesu. Službeni uzrok smrti još nije poznat.

Coolijev menadžer Jarez Posey tvrdi kako je reper otišao u kupaonicu u prijateljevoj kući, ali nije izašao. Prijatelj i vlasnik kuće ga je dozivao te je na kraju ušao i vidio potresan prizor - njegovo beživotno tijelo je ležalo na podu.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Ivo Cagalj/PIXSELL

Svjetsku je slavu dosegnuo hitom 'Gangsta’s Paradise' iz 1995. godine, a zahvaljujući njemu, uručena mu je nagrada Grammy za najbolju solo rap izvedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Ivo Cagalj/PIXSELL
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Divan muž samo na papiru

Clint Eastwood ima osmero djece od kojih je petero dobio s ljubavnicama, a druga supruga pala je u depresiju zbog njegovih preljuba

Play ponuda

Više s weba