Ostalo

Čuvala se za brak do 27. godine, bila na meti zbog opasnih dijeta i oborila rekorde: Adriana Lima slavi...

Adriana Lima postala je sinonim za supermodel i Victoria's Secret, a danas slavi 38. rođendan. Jedna je od 'najdugovječnijih' anđelica, a mnogi je nazivaju i najljepšom ženom na svijetu. Međutim, iza lijepog lica krije se pregršt zanimljivosti. Više otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

Tabloid.hr
12.06.2019 11:20

Miješane je rase

Jedinstvena kombinacija plavih očiju, punih usana i tamne kose odmah otkiva da je Adriana miješane etničke pozadine. To je rezultat portugalske kolonizacije Brazila što ima smisla jer je 'Lima' portugalsko prezime.

Više se puta nagađalo da je dijelom Francuskinja ili karipskog podrijetla. U jednom je intervjuu čak otkrila da je djelomično i iz Japana.


Čuvala se za brak i vrlo je religiozna

Adriana je tijekom godina bila vrlo otvorena o svojoj perspektivi o seksu prije braka. Njezino je mišljenje oduvijek bilo da je seks vezan uz bračnu zajednicu. Tako je izgubila nevinost s 27 godina kad se vjenčala sa, sad već bivšim, Markom Jaricem.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Lenny Kravitz, s kojim je Adriana bila u vezi, otkrio je kako se nije seksao tri godine, a to se poklapa s vremenom koje su proveli zajedno. Manekenka je uz to i izuzetno religiozna, čita Bibiliju prije revije i svaku nedjelju ide u crkvu.


Strogi režimi prehrane

Svi znamo da zvijezde odlaze da rigorozne dijete i metode mršljavljenja, a Adriana nije iznimka. Jedno je vrijeme bila na meti kritika jer je otkrila svoj neobičan način gubljenja kilograma.

Naime, 9 dana prije tradicionalne revije Victoria's Secret brenda, Lima ne jede krutu hranu i konzumira samo tekuće smoothieje i vodu. Otprilike 12 sati prije showa, ne jede i ne pije baš ništa.


Oborila rekorde

Kad je 2008. godine Adriana glumila solo u reklami Victoria's 'Secret, to je postala najgledanija reklama ikad na Superbowlu, a zaradila je 103 milijuna pregleda . Nakon što je snimila reklamu za Kia automobile, Kia je zabilježila rast prodaje od 138 posto.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Adriana Lima čak je dva puta nosila poznati 'Fantasy Bra' Victoria's Secreta. Prvi je nosila 2008. godine, a 2010. je nosila grudnjak koji je na sebi imao 2 milijuna dolara vrijedne dijamante.


Nije vježbala sve do rođenja prvog djeteta

Neki ljudi jednostavno imaju izvanredne gene. Adriana je potvrdila da prije rođenja prvo djeteta nikad nije išla u teretanu. Danas liniju održava boksom koji joj je najdraži oblik treninga.

Boksa barem dva puta tjedno po 90 minuta s privatnim treneroma. Osim toga, svaki dan preskače uže 10 minuta.


Bila je u vezi s omiljenim pjevačem, ali i princom

Američki glazbenik Lenny Kravitz bio je Adrianin najdraži pjevač dgo vremena. Zamislite njezinu sreću kad su počeli hodati 2001. godine. Zaprosio ju je 2002. godine kad su počeli živjeti zajedno, a čak je glumila u njegovom spotu za pjesmu 'Yesterday is Gone.' Par je te iste godine prekinio.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Kasnije je Adriana hodala s princom Wenzeslausom od Lihtentašjna i to tri godine.


Htjela je biti liječnica?

Adriana je više puta naglasila kako je prerano ušla u industriju modelinga da bi doista znala što želi raditi u životu. U intervju 2006. godine, Adriana je otkrila da bi voljela postati pedijatrica.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Ironično, također je dodala i da ne voli djecu, ali to se sigurno promijenilo budući da je mama dvije kćeri - Sienne i Valentine.


Velika humanitarka

Adriana je surađivala s brojnim humantiranim organizacijama , a posebno za one koje se bave djecom siročadi. Često kupuje odjeću za siročad i donira novac udrugama koje se njima bave.

Pomogla je i u skupljanju sredstava za bolnicuna Haitiju. Sudjelovala je u dobrotvornim akcijama udruge Novaka Đokovića.


Nije uvijek htjela biti model

Kao dijete, Adriana je mrzila biti na fotografijama. Iako je pobijedila u nekoliko bauty natjecanja, nije ozbiljno pomišljala na karijeru modela. Međutim, kad joj je blo 14, prijateljica ju je pitala da se natječe za titulu Supermodela Brazila jer ona nije htjela ići sama.

Lima je pobijedila i sa samo 15 godina ušla je na natjecanje za 'Supermodel svijeta' te osvojila drugo mjesto. Upravo je u tom trenutku odlučila spakirati kofere i potpisati za jednu agenciju.