Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
poručila da budu diskretne

'Današnje zvijezde se trebaju manje pokazivati, a ne stalno slikati selfieje'

Informatičko doba, doba društvenih medija pogubno je za današnje zvijezde koje bi se trebale 'što manje pokazivati', rekla je francuska filmska diva Catherine Deneuve, uz opasku da mrzi selfieje

Image
RTL/Hina/ 10.5.2015. u 17:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Francuska filmska diva Catherine Deneuve kazala je u intervjuu za Journal du Dimanche kako je doba društvenih medija pogubno za današnje zvijezde koje bi se trebale 'što manje pokazivati'.

"U Francuskoj više nema istinskih zvijezda. Zvijezda je netko tko bi se trebao što manje pokazivati i truditi se da bude diskretan te da ostane u pozadini", rekla je slavna glumica u intervjuu objavljenom tri dana prije početka 68. filmskog festivala u Cannesu, koji će otvoriti njezino novo filmsko ostvarenje La Tete haute (Uzdignute glave).

"S početkom informatičkog doba i uvođenjem društvenih medija imate pristup svemu, posvuda, neprestano. I cijelo to vrijeme imate gomilu vrlo poznatih i slavnih ljudi koji imaju milijune sljedbenika.... a zapravo nisu učinili apsolutno ništa", smatra 71-godišnja glumica, priznajući da ima vrlo limitiran odnos s novim tehnologijama.

"Mobitel je vrlo praktična stvar, no kad mi nije potreban isključim ga. Sjajno je što njime možete napraviti lijepu fotografiju, ali mrzim selfieje, stalno fotografiranje, postavljanje statusa.... to stvari čini tako banalnima. I čini mi se strašnim što smo stalno u nekom začaranom procesu promatranja stvari, a da pritom ne živimo", kaže Deneuve.

Tijekom ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu provest će se kampanja čiji je cilj ograničiti broj selfieja na crvenom tepihu.

"Takvu praksu mnogi smatraju grotesknom i smiješnom", objasnio je jedan od organizatora Thierry Fremaux.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TKO TU KOGA?

Saznajte sve o tučnjavi koja je potresla domaću jet set scenu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba