Play ponuda
Play ponuda
glazbene legende

Depeche Mode, Whitney Houston i Notorious B.I.G. ulaze u Rock and Roll Kuću slavnih

Rock and Roll Hall of Fame otvoren je 1995. godine u Clevelandu jer su lokalne vlasti ponudile djelomično financirati izgradnju zgrade

Image
Foto: www.profimedia.hr
Tabloid.hr/ 16.1.2020. u 9:29
Play ponuda

Novi članovi Rock and Roll Kuće slavnih su The Doobie Brothers, Depeche Mode, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., T. Rex i Whitney Houston.

Depeche Mode, engleski elektronički glazbeni sastav, aktivan je posljednjih 40 godina, a i dalje snimaju albume i nastupaju po cijelom svijetu.

Houston, r'n'b diva koja je umrla u dobi od 48 godina, dobit će svoje mjesto u panteonu rock glazbe osam godina nakon smrti.

Njujorški reper Notorious B.I.G. ubijen je 1997. kada je imao samo 24 godine. Imao je kratku karijeru i izdao je samo dva albuma.

Da bi ispunili kriterij za ulazak u Kuću slavnih, glazbenici su morali imati prvo komercijalno izdanje 25 godina prije godine u kojoj su nominirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Novi članovi se biraju glasovima međunarodnog žirija u kojem je više od 1000 povjesničara glazbe i umjetnika, uključujući prijašnje članove. Presudni su faktori utjecaj glazbenika, inovacija, stil i tehnika.

Dvorana Rock and Roll Kuće slavnih otvorena je 1995. u Clevelandu, gradu koji nije izabran zbog svojih rock korijena, već zbog ponude lokalnih vlasti da financiraju dio izgradnje.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
opet uhvaćeni zajedno

Dakota Johnson se napokon odlučila s kojim od četiri frajera želi biti u vezi

Play ponuda

Više s weba