Ostalo

Deset znakova koji su jasno ukazivali da su se Harry i Meghan već neko vrijeme htjeli povući s dužnosti

Princ Harry i Meghan Markle 8. siječnja su najavili povlačenje s kraljevskih dužnosti, a nedavno su postigli sporazum s kraljicom Elizabetom II. kojim je dogovoreno da će na proljeće biti potpuno razriješeni dužnosti članova kraljevske obitelji. Više neće nositi titule i neće biti financirani iz javnih sredstava. Iako je većinu šokirao njihov potez, Insider je pronašao 10 znakova kojima su dali naslutiti da će upravo to učiniti. Oboje su izražavali nezadovoljstvo zbog medijskog pritiska, posebno Harry koji je izjavio da ga slavi blic fotoaparata podsjeća na majčinu smrt. Da biste saznali koji su sve znakovi upućivali na povlačenje para kliknite 'SLJEDEĆA'.

Tabloid.hr
21.01.2020 13:39

Harry je izjavio da nitko iz kraljevske obitelji ne želi postati kralj ili kraljica

U intervjuu za Newsweek 2017. godine Harry je natuknuo da ne osjeća zadovoljstvo što je dio kraljevske obitelji.

"Uključeni smo u modernizaciju britanske monarhije.Ovo ne radimo za sebe, nego za opću dobrobit ljudi.Želi li netko iz kraljevske obitelji biti kralj ili kraljica? Mislim da ne želi, ali ćemo nastaviti sa svojim dužnostima", rekao je tada princ.

Njegova ogorčenost ulogom u kraljevskoj obitelji seže još u djetinjstvo.

Tijekom jedne svađe s bratom Williamom kada je imao samo četiri godine ljutito mu je doviknuo: "Ti ćeš biti kralj jednog dana, ja neću. Zato mogu raditi što želim".


Harry i Meghan nisu dali Archieju kraljevsku titulu

Archie Harrison Mountbatten-Windsor rođen je u svibnju 2019. godine, no roditelji mu nisu dali titulu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa htjeli su da njihov sin živi što normalnijim životom, zbog čega nije dobio titulu grofa od Dumbartona", objasnio je tada Richard Fitzwilliams, stručnjak za pitanja kraljevske obitelji.

Za razliku od ostalih kraljevskih beba, poput djece princa Williama i Kate Middleton , detalji oko Archiejevog rođenja ostali su tajni.

Primjerice, prekršili su tradiciju i nisu se fotografirali pri izlasku iz rodilišta, već su organizirali snimanje nekoliko dana kasnije u dvorcu Windsor.


Istupili su iz Kateine i Williamove Kraljevske fondacije i pokrenuli vlastitu dobrotvornu organizaciju

Meghan i Harry su u srpnju 2019. napustili Kraljevsku fondaciju, koju je Harry 2009. osnovao s bratom Williamom.

U službenom priopćenju tada je navedeno da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa žele pokrenuti svoju humanitarnu organizaciju.

U nedavnoj izjavi u kojoj su potvrdili povlačenje s dužnosti možemo iščitati da će uskoro lansirati svoju udrugu.

"Planiramo provoditi vrijeme između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavit ćemo služiti kraljici, Commonwealthu i našim pokroviteljima. Ovaj geografski balans omogućit će nam odgojiti svoje dijete tako da poštuje kraljevsku tradiciju obitelji u okviru koje je rođen, dok će nam stvoriti i prostor da se fokusiramo na sljedeće poglavlje u svojim životima, uključujući i osnivanje nove dobrotvorne organizacije", napisao je par u izjavi.


Kružile su glasine o neslaganju Harryja i Meghan s ostatkom obitelji

Harry je u dokumentarcu za ITV iz listopada 2019. otkrio da je s bratom Williamom u zategnutim odnosima.

"Život pod pritiskom dio je ove uloge i ovog posla, ove obitelji – neke stvari se, neizbježno, događaju. Ali mi smo braća. Uvijek ćemo biti braća. Trenutno smo na različitim putevima, ali ću ja uvijek biti tu za njega i, koliko znam, on će biti tu za mene", izjavio je tada Harry.


Meghan je priznala da se teško nosi sa životom na dvoru

Vojvotkinja je u istom dokumentarcu priznala da joj se psihičko stanje pogoršalo nakon Archiejevog rođenja u svibnju prošle godine.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Svaka žena je ranjivija kad je trudna, pa mi je bilo posebno izazovno u tom razdoblju. A tek kada sam postala majka i friško udana... To je bilo previše. Hvala što ste me pitali jesam li dobro jer me to nije pitalo puno ljudi", rekla je tada Meghan.


Meghan je rekla da su ju prijatelji upozoravali da se ne udaje za Harryja zbog agresivnih britanskih tabloida

Markle je u istom intervjuu otkrila da se njen stav o britanskim medijima promijenio kada je postala dio kraljevske obitelji.

"Teško je. Mislim da to nitko ne može razumjeti, ali ja iskreno nisam imala pojma da će biti tako, što je isto teško razumjeti. Kada sam upoznala svog sadašnjeg supruga, moji prijatelji su bili sretni jer sam ja sretna, ali moji prijatelji iz Britanije rekli su mi: 'Sigurni smo da je on super, ali ne bi trebala to učiniti, jer će ti britanski tabloidi uništiti život'", rekla je Meghan i dodala da im tada nije vjerovala.

"Nisam shvaćala o čemu govore", priznala je.


Harry je rekao da ga svaki blic fotoaparata podsjeća na majčinu smrt

U istom intervjuu za ITV princ je otkrio da je smrt njegove majke Diane za njega ostala "otvorena rana".

"Svaki put kad vidim kameru, svaki put kad čujem klik, svaki put kad bljesne blic, to me vrati nazad i to je najgori podsjetnik na nju, a ne najbolji. Ali, kao što sam rekao, s ovom ulogom, s ovim poslom, dolazi i pritisak, koji me, nažalost, podsjeća i na ružne stvari", otkrio je Harry.


Već neko vrijeme stvaraju svoj brend nevezan uz kraljevsku obitelj

I prije nego što je postala vojvotkinja od Sussexa, Markle se zalagala za prava žena, Radila je s UN-om i drugim dobrotvornim organizacijama kako bi podizala svijest o nejednakosti među spolovima u zemljama u razvoju.

Iako joj je pozicija u kraljevskoj obitelji mogla pomoći da se njen glas dalje čuje, Markle je razvila brend Sussex koristeći svoj status poznate osobe, a ne status člana kraljevske obitelji, tvrdi Richard Fitzwilliams, stručnjak za kraljevsku obitelj.

Prije nego što je upoznala Harryja, stvorila je snažna prijateljstva u Hollywoodu, poput onog s Georgeom i Amal Clooney te s teniskom legendom Serenom Williams .

Oprah , koja je branila Meghan od agresivnih medija, prošle je godine najavila koprodukciju dokumentarca o mentalnom zdravlju s Harryjem.


Njihovi novi propisi za medije dokaz su da im ne odgovara način na koji se kraljevska obitelj nosi s medijima

U izjavi o povlačenju Meghan i Harry su napisali da više neće surađivati s tradicionalnim "kraljevskom rotacijom". Tako će omogućiti rotaciju kraljevskih novinara iz britanskih medija na svim događajima.

Mediji uključeni u ovaj sistem su Daily Express, Daily Mail, Daily Mirror, Evening Standard, The Telegraph, The Sun i The Times of London.

Donijeli su tu odluku zato što vjeruju u "slobodnu, jaku i otvorenu medijsku industriju koja poštuje istinu i njeguje inkulzivnost, raznolikost i toleranciju".

Naime, britanski su mediji optuženi za pisanje rasističkih članaka o vojvotkinji. Kada su se tek počeli viđati Harry je u emotivnoj izjavi prozvao medije za "rasističke komentare".


Šestotjedni odmor u Kanadi poslužio je kao probno razdoblje

Samo tjedan dana nakon što su Harry i Meghan otkrili da se žele povući s kraljevskih dužnosti, kraljica Elizabeta II. navela je u priopćenju da će dio vremena živjeti u Kanadi.

Par je proveo šest tjedana odmora na otoku Vancouver krajem prošle godine, nakon čega se Meghan vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo na nekoliko dana, da bi se opet vratila u Kanadu.

Zanimljivo je što je The Sun tjednima prije njihove službene izjave napisao vijest da će se njih dvoje preseliti u Kanadu.