Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
povratak na domaću estradu

Devet je godina nema u Hrvatskoj, ali je publika nije zaboravila!

Vesna Pisarović nekad je žarila i palila hrvatskom estradom, a onda se odjednom povukla! Pop pjesme zamijenila je nešto manje komercijalnim jazz pjevanjem zbog kojeg se preselila u London, a potom i Berlin. Iako je tada prevladala ljubav prema drukčijoj vrsti glazbe Vesna nam je otkrila kako se uskoro planira vratiti na domaću estradu.

RTL/ 29.7.2014. u 18:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njezinih se pjesama rado sjećamo, a generacije koje su je slušale često se pitaju gdje je posljednjih godina nestala VesnaPisarović.

"Neki se i danas čude i pitaju gdje sam i da li se bavim glazbom. Bavim se. Više nego prije. Manje se slikam. Malo se više bavim glazbom. Već 9 godina izbivam iz Hrvatske. 2005./2006. sam otišla. Trenutno sam u Berlinu i bavim se jazzom".

Odluku da prestane pjevušiti pop hitove i okrene se jednoj sasvim drugoj vrsti glazbe, ova je Požežanka donijela gotovo u sekundi.

"To se doslovno dogodilo preko noći. Čula sam koncert u Berlinu prije 10 god nakon što sam ja imala vlastiti pop koncert te noći. Rekla sam nakon što sam čula tog saksofonistu samo sam rekla – Ja hoću to. Mama, ja bi ovu igračku", kazala nam je Vesna.

"Jazz je bio odgovor na sva moja pitanja. I to je nešto što me pod 'a' ispunjava i 'b' – iscrpljuje. I nema kraja jer to je jedan oblik droge koji doslovce kad probaš i osjetiš ne možeš samo stati i reći sad sam zadovoljan".

Vesna je upravo završila kratku ljetnu turneju po Jadranu gdje je pjevala i hitove glasovitog Elvisa Presleyja čije je pjesme obradila na vrlo originalan način. Iako je odlaskom iz Hrvatske ispunila svoj san, život izvan granica Lijepe Naše nije joj bio nimalo lagan.

"U Londonu sam samo studirala i studirala. Bilo je jako teško. I puno sam naučila. Puno plakala. Baš je bilo teško. Tu sam shvatila koliko ne znam ništa i koliko želim znati. Da. Koliko sam beznačajna. Ali to je lijepo. Suočiti se s tom činjenicom. Berlin je grad koji je ako si 18-19 godina, onda je divan. Zato što možeš bančiti. I lumpovati do jutra. To je grad koji počinje živjeti u dva u noći. Za mene je divan jer mogu upoznati puno glazbenika iz cijelog svijeta".

Tragovi nekadašanje popularnosti teško se brišu pa ih i danas osjeća na svojoj koži. Njezinoj slavi svakako je pridonijelo i - za današnje pojmove odlično 11. mjesto na Eurosongu davne 2002 godine.

"Eurovizija je bila moj san. Kad sam bila dijete i maštala sam o tome. I dogodilo se to. Uživala sam u te tri minute. Ovo danas je cim bule, cup, tres, grudnjak, gaće, plastika, vatra. Nema veze baš previše s glazbom".

Unatoč tome što uspješno pliva jazz vodama, Vesna i dalje prati rad svojih kolega s estrade.

"Peggy jako lijepe pjesme radi. Nina. Ne mogu sad ovako istaknuti. Severina ima zanimljive ideje. To je pop glazba koja se bazira na tome da se smisli neki trik. Nešto što će pjevaču samom pasati da šarmira publiku i publika koja će taj trik prihvatiti. Možda i ja budem imala jedan trik kojim ću šarmirati publiku".

Njezinu povratku najviše se raduju roditelji kojima kći neopisivo nedostaje.

"Nisu žalosni. Ali ja mislim da bi oni radije da se ja bavim trikovima. Nego improviziranom glazbom. Ali sretni su naravno. I puno su mi pomogli. Bez njih sumnjam da bi išta ovo bilo u mom životu".

Njezin život svakim danom čini ljepšim suprug Ozren, sin saborskog zastupnika MiloradaPupovca, s kojim je pjevačica u braku gotovo pet godina.

"Sretna sam što imam osobu koju volim. I koja me podržava".

U Berlinu se već osjeća kao kod kuće, ali dom je ipak – dom!

"Samo bih htjela reći da je u životu najbitnije raditi ono što se voli. I da je život prekratak za kompromise. I da je osim toga najbitnija ljubav. I prijatelji. Dobra hrana. Dobro vrijeme. Sve. Pozdrav gledateljima!"

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
talentirana pjevačica

Pepeljuga iz Belog Manastira! Aleksandra je bila obična tinejdžerica, a onda je postala velika zvijezda i ušla u obitelj Lepe Brene

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba