Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
načekat će se...

Dimi se, dimi, diljem Lijepe naše: da se pita naše poznate face, marihuana bi odavno bila legalizirana!

Zapaliti joint akterima naše priče očito nije strano, jer gotovo svi naši poznati sugovornici, redom bi legalizirali marihuanu. Kažu - bili bismo napušeni i bolila bi nas briga za crnjake

Marija Pajić/ 22.10.2015. u 18:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dimi se, dimi diljem Lijepe naše. Pravilnik o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe je na snazi, no još uvijek nije viđena osoba koja je s jointom u džepu išetala iz hrvatske ljekarne. Čini se da je ovo jedna od rijetkih vladinih odluka koju su poznati jedva dočekali.

"Pa mislim da su se droge koristile, morfij isto tako, već jako dugo u medicini tako da to ne smatram nekom novošću", kaže Borna Rajić.

"Zašto ne? Zašto se ne bi takve stvari prakticirale pa da se legalizira... Možda bi nam i gospodarstvo bilo bolje, čak i ako nije samo medicinski. Ne bi uopće razmišljali o politici, bili bi napušeni i bilo bi nam super", kaže modni kreator Juraj Zigman

Iako su se mnogi pitali na čemu je bio Ivo Josipovićkada je snimao propagandni spot svoje stranke, on je načelno protiv, nazovimo to, rekreativnog pušenja trave.

"Mislim da mora biti jasno da korištenje kanabisa u medicinske svrhe nije drogiranje, nego je dio terapije i liječenja", kaže bivši predsjednik Josipović. 

Daleko su još dani legalizacije prostitucije i marihuane u naša četiri zida. I to na opće zadovoljstvo novopečene konceptualne umjetnice koja za sebe kaže da je izrazito konzervativna.

"Sve što utječe na naš mozak je izvor naše moći i nikome ne bi trebali predati kontrolu nad njim", kaže Borna Rajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I dok su jedni protiv - drugi su, naravno, za. Bez suvišne filozofije.

"To je proces, isto kao s prvim gay prideom, prijvaćanja transrodnih osoba. Tako je i s kanabisom... Ali nadođemo mi, nadođemo...", kaže glazbenik Aljoša Šerić.

"Jesmo konzervativna zemlja, mislim ne samo za ovo, i a za druge stvari koje idu u taj kalup... Ja sam apsolutno za legalizaciju marihuane", kaže glumica Judita Franković

No, za takav jedan pothvat trebat će proći još dugi niz godina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image

Dva farmera prisvojila tuđe kandidatkinje, a Hrvoje i Suzana negirali da su bili skupa: 'Zatekla sam ih na krevetu…'

A sve to čekanjw onima koji već imaju recept, uz neizostavan osmijeh na licu, prolazit će ipak nešto lakše. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
GOLA ZVIJEZDA 'PAROVA'

'Varala sam sve svoje muškarce!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba