Ostalo

Dodjela SAG nagrada: Briljirali Phoenix, Pitt, De Niro i Zellweger; 'Parazit' najveće iznenađenje

Postava korejskog filma 'Parazit' osvojeila je nagradu za izvanrednu izvedbu

Tabloid.hr
20.01.2020 09:55

Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela Screen Actors Guild nagrada, odnosno Nagrada udruženja glumaca.

Najveće iznenađenje definitivno je pobjeda korejskog filma ' Parazit ' u kategoriji izvanredne izvedbe glumačke postave. Prvi put u povijesti dodjele nagradu je osvojio film koji nije na engleskom jeziku.

Robert De Niro osvojio je nagradu za životno djelo u filmskoj industriji koji je briljirao u filmu 'Irac' redatelja Martina Scorsesea.

Nagradu za najboljeg glumca odnio je Joaquin Phoenix za ulogu u 'Jokeru', dok je Renée Zellweger proglašena najboljom glumicom za ulogu u 'Judy'.

Slavio je i Brad Pitt koji je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u filmu 'Once Upon a Time in Hollywood', dok je od kolegica Laura Dern osvojila isto priznanje za ulogu u filmu 'Priča o braku'.

Što se tiče serije, Sam Rockwell i Michelle Williams osvojili su nagrade za izvedbu u 'Fosse/Verdon', Peter Dinklage je odnio nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji ('Igra prijestolja'), dok je Jennifer Aniston najbolja glumica u dramskoj seriji ('Morning Show').

Britanska serija ' The Crown ' ponovno je osvojila nagradu za najbolju glumu u dramskoj seriji.

U kategoriji humorističnih serija istaknuli su se Tony Shalhoub ('The Marvelous Mrs. Maisel') i Phoebe Waller-Bridge ('Fleabag').