Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
strašne optužbe

Dok mu bivša ljubi oskarovca, on trune u zatvoru: Holivudski monstrum na sudu tvrdi da nije kriv

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein izjasnio se u srijedu na sudu u Los Angelesu da nije kriv za silovanja i seksualno napastovanje pet žena, izjavio je državni tužitelj.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Hina/Tabloid.hr/ 22.7.2021. u 8:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Weinstein se prvi put pojavio na suđenju u Los Angelesu, gdje su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine. Među ostalim, tereti ga se za silovanje, spolnu penetraciju uz uporabu sile, a ako bude osuđen, Weinstein bi mogao biti doživotno u zatvoru.

Nekoć jedan od najmoćnijih osoba u Hollywoodu optužen je za silovanje dvije žene u hotelima u Beverly Hillsu u dvije odvojene prilike, kao i za seksualne napade na tri druge žene na području Beverly Hillsa i Los Angelesa. Više od 80 žena iznijelo je optužbe protiv Weinsteina za seksualne napade koji su se dogodili posljednjih desetljeća, no samo je nekoliko slučajeva završilo na sudu. 

Na suđenje je 69-godišnji Weinstein došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Angeles je dovezen iz New Yorka. Tamo već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada. 

Nakon što se putem svog odvjetnika na današnjem suđenju izjasnio da nije kriv, Weinsteinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sljedećeg saslušanja koje će se održati 29. srpnja, priopćilo je okružno tužiteljstvo u Los Angelesu.

Weinstein je suosnivač filmskog studija Miramax koji je proizveo brojne filmske hitove poput Zaljubljenog Shakespearea i Paklenog šunda, no studio je bankrotirao u ožujku 2018.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Preljub u pitanju

Prevario fatalnu Dilletu? Can Yaman i Demet u isto su vrijeme prekinuli s partnerima – slučajnost ili?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba