Play ponuda
Play ponuda
JAVNO AUTANJE

Doznajte tko su zvijezde koje su izašle iz ormara i preživjele!

Priznanje košarkaša Jasona Collinsa da je homoseksualac ovog mjeseca je po tko zna koji put pokrenulo raspravu o poznatima koji se zbog svojih karijera i opasnosti da ne upropaste istu boje priznati tko su i što su. Doznajte tko su zvijezde koje su izašle iz ormara i preživjele!

RTL/ 12.5.2013. u 17:55
Play ponuda

Zvijezda do zvijezde koje će malo tko pamtiti po njihovj seksualnoj orijentaciji, a ostatak neopterećenog svijeta po tome što su u životu napravili. Ali što se američkog sporta tiče, njega je tek prije desetak dana zaista potreslo prvo priznanje.  

Za njega je zaslužan NBA košarkaš Jason Collins. On je, ruku na srce, jedan sasvim prosječan centar, koji je zbog jedne stvari ipak na vrhu. Prvi je spotaš iz nekog od takozvanih velikih američkih sportova koji je skupio hrabrosti za priznanje.

"Nadam se da će ovo potaknuti druge da žive iskren život. Važno je da ljudi donose odluke koje ih čine sretnima", kazao je.

"Rekao sam mu da ne mogu biti ponosniji", komentirao je Barack Obama njegovo autanje.

Jaganjci su utihnuli još davne 1991. godine, ali neprestane glasine i govorkanja o tome voli li Jodie Foster više cure ušutkala je ona sama. U rukavicama i godinama ranije, ali javno prije tri mjeseca na dodjeli Zlatnih globusa.  

"Iako sam izašla iz ormara prije tisuću godina i priznala svim svojim prijateljima, kolegama, obitelji i svima koje sam ikada upoznala da sam gej, čini se kako danas morate s javnosti i medijima podijeliti detalje iz svog privatnog života", kazala je slavna glumica u svom govoru te također dodala kako je slobodna.

Oduvijek su ti Vulkanci iz Zvjezdanih staza bili malo sumnjivi. A posebno Spock, i to onaj u mlađim danima kojeg glumi Zachary Quinto. 36-godišnji glumac prije dvije je godine i javno olakšao dušu.  

"Svi su me bez iznimke podržali i susreo sam se samo s ohrabrenjem, za što sam zahvalan", opisao je kako je prošao njegov izlazak iz ormara.

Sheldon se svima već toliko uvukao pod kožu da će se začuditi da omiljenog i čangrizavog geeka zapravo utjelovljuje glumac. I to Jim Parsons koji je i službeno gay.

Nije bez razloga baš Ricky Martin naš ovotjedni broj jedan jer od svih spomenutih zvijezda njegovo je autanje prije tri godine u obliku biografije slomilo najviše ženskih srdaca.

"Za vrijeme pisanja knjige rodila se ideja o priznanju da sam gej, a to prosvjetljenje se dogodilo za vrijeme glazbenog stvaralaštva", priznao je.

Ricky je otac dvoje sinova koje je njemu i njegovom partneru rodila surogat majka.

A da vidimo gdje su tu Hrvati! Teško da će se neki naš pjevač, ili skoro nemoguće sportaš, javno izjasniti. Tko bi ih i krivio dok sportom vladaju ovakvi dojučerašnji ili današnji čelnici.  
"U mojoj reprezentaciji isto ne bi igrali igrači gej orijentacije", kazao je svojevremeno Zdravko Mamić.

"Ja sam kršćanin i ono što Sveti otac ne voli, ne voli ni Vlatko Marković", izjašnjavao se Marković

Međutim, ako nas je prije navedeni Spock bilo čemu naučio, to je da će jednom u dalekoj budućnosti, ljudska vrsta biti spremna prihvatiti svakog čovjeka bez obzira na njegov privatni život. Koliko to god iz perspektive ove male zemlje izgledalo svjetlosnim godinama daleko.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
HALJINA OTKRILA previše

Bez imalo srama pokazala golo međunožje

Play ponuda

Više s weba