Ostalo

Dua Lipa još jednom naljutila Srbe: 'Nikada neću zaboraviti kad sam gledala to na televiziji'

I iako su se mnogi u komentarima javili i čestitali joj te se zahvalili što je objavila ovu fotografiju, našli su se i ne baš zadovoljni pratitelji iz susjedne Srbije.

Tabloid.hr
17.02.2021 16:00

Britanska pjevačica kosovskih korijena, Dua Lipa , ponovno se našla u središtu pozornosti na Balkanu zbog svojih izjava.

Naime, na svom je Instagramu čestitala Dan neovisnosti Kosova koji se obilježava 17. veljače."13 godina. Nikad neću zaboraviti kako sam gledala to na televiziji dok sam živjela u Prištini.Nezaboravno...Ponosna sam na ono što smo postigli i na ono što ćemo tek napraviti", napisala je ispod ilustracijena kojoj se nalazenjezin lik i kosovska zastava.

I iako su se mnogi u komentarima javili i čestitali joj te se zahvalili što je objavila ovu fotografiju,našli su se i ne baš zadovoljni pratiteljiiz susjedne Srbije. "Kosovo je Srbija", "Možeš sve uzeti, ali Kosovo će biti dio Srbije zauvijek", "Kosovo je srce Srbije", "Što, dovraga, nije u redu s tobom?", glasili su neki od njih.

Često pjevačica govori o svojim korijenima, a nedavno je progovorila i o novomigranom filmu poznate redateljiceJasmile Žbanić, " Quo Vadis, Aida? "."Ovo je veoma emotivna priča koja govori o genocidu u Srebrenici. Natjerala me da se rasplačem i prisjetim svih potresnih priči koja sam čula dok sam odrastala. Ovaj film apsolutno morate pogledati, bosanski je kandidat za Oscara i za Zlatni globus", napisala je 25-godišnja pjevačica na Instagramu i podijelila službeni poster bosanskohercegovačkog filma.

Također, u jednom nedavnom intervjuu se ponovno raspričala o ratnim zbivanjima i "prekrajanju povijesti"."Moj djed s očeve strane bio je povjesničar i zapisivao je svaki detalj. Kada je nastupila okupacija, srpske snage od njega su zahtijevale novo pisanje povijesti. On je to odbio i zbog toga je dobio otkaz. Zbog svega toga zalažem za sve u što osobno vjerujem", poručila je i još jednom podignula prašinu.