Ostalo

Dvor degradirao Harryja i Meghan: Ispod njih je princ Andrew koji je spavao s maloljetnicama

Tek sada počinju osjećati posljedice svih sramoćenja koja su priredili dvoru od siječnja 2020. godine

RTL.hr
28.09.2022 14:15

Nakon svega što su priredili kraljevskoj obitelji, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle su službeno degradirani. To se najviše očitovalo ovog vikenda kada su fotografije ovog bračnog para pozicionirane na samo dno popisa na službenoj web stranici kraljevske obitelji.

Bilo je to kudikamo drugačije kada su bili još zaposleni članovi kraljevske obitelji. Njihove posvećene stranice bile su smještene odmah ispod stranice princa Williama i Kate Middleton , koji su stupanjem kralja Charlesa III. na tron postali princ i princeza od Walesa.

Kate Middleton, princ William, princ Harry i Meghan Markle

Podsjećamo kako su Harry i Meghan odstupili sa svojih dužnosti još u siječnju 2020. godine, a tada su već bili pozicionirani ispod princeze Anne . Radikalne su se promjene dogodile kada je 73-godišnji kralj Charles III. postao britanski monarh. Sada su odbjegli vojvode od Sussexa točno na mjestu iznad osramoćenog princa Andrewa .

Nakon što su napustili dvor, a samim time i Britaniju, odselili su se u Kaliforniju odakle su rijetko išli posjećivati Harryjevu obitelj. Izgleda kako su Harry i Meghan planirali da će smrtni slučaj kraljice Elizabete II. donijeti mir u kući te će oni moći uspostaviti zdravu komunikaciju i odnos s ostalim članovima obitelji. Potrebno je naglasiti kako je ova vrsta degradacije vojvoda od Sussexa samo jedno od poniženja koje je stavljeno pred njih posljednjih tjedana.

Princ William, princ Harry i Meghan Markle

Jedno od tih poniženja je bila zabrana nošenja vojne uniforme princu Harryju na svim ceremonijama nakon kraljičine smrti, dok su ostali muški članovi obitelji bez ikakvih problema nosili vojnu uniformu.

Ipak, novi britanski kralj koji je ujedno njegov otac, dopustio mu je to na državnom sprovodu kraljice, ali jedino ako neće imati inicijale pokojne Elizabete II. na odori. Upravo je ta odluka razočarala Harryja do te mjere da je u jednom trenutku gotovo odustao od ideje nošenja uniforme.

Još jedno u nizu poniženja je također bilo na sprovodu kada su Meghan i Harry smješteni u drugom redu, a ne u prvom gdje je sjedio ostatak kraljevske obitelji. Iako su proveli sve zajedno 11 dana u Britaniji nakon kraljičine smrti, to nije bilo dovoljno vremena za revitaliziraju svoj odnos s kraljevskom obitelji kojoj su okrenuli leđa te dali intervju vrlo brzo nakon toga najpopularnijoj voditeljici na svijetu - Oprah Winfrey .