Ostalo

Dvostruki kriteriji: Ovi naslovi najbolje prikazuju kako britanski mediji različito tretiraju Meghan...

Princ Harry i Meghan Markle šokirali su javnost i fanove kada su najavili povlačenje s dužnosti kraljevske obitelji. Jedna od prvih promjena koju će uvesti jest davanje pristupa isključivo vjerodostojnim medijima budući da britanski mediji Meghan prikazuju pristrano i žele narušiti mišljenje javnosti o njoj. Buzzfeed je usporedio osuđujuće naslove o vojvotkinji od Sussexa s onim što su isti mediji (pa čak i autori) napisali kada se njena šogorica Kate Middleton našla u sličnoj situaciji. Princ Harry je ubrzo nakon što se počeo viđati s Meghan izdao službeno priopćenje u kojem je osudio medijsko izvještavanje o njegovoj tadašnjoj djevojci. Mnogi sumnjaju da je pristranost tabloida zapravo otpor prihvaćanju Amerikanke 'miješane' rase u ekskluzivnu instituciju poput kraljevske obitelji. Da biste vidjeli s kakvim se dvostrukim kriterijima Meghan nosila kliknite 'SLJEDEĆA'

Tabloid.hr
15.01.2020 14:52

Ruka na trbuhu je OK vs. ruka na trbuhu nije prihvatljiva

"Još malo! Trudna Kate nježno gladila trudnički trbuh tijekom kraljevskih dužnosti uoči porodiljnog dopusta – William potvrdio da je tik pred porod", stoji u Daily Mailovom naslovu iz ožujka 2018.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Daily Mail

"Zašto Meghan ne može prestati dodirivati trudnički trbuh? Stručnjaci se pozabavili pitanjem koje muči naciju – Je li ponos, taština, gluma ili new age tehnika povezivanja?", stoji u naslovu člankaistog portala izsiječnja2019.


Katein buket vs. Meghanin buket

"Katein buket đurđica iz domaćeg uzgoja ispoštovao je kraljevski kodeks", pisao je Guardian na nakon kraljevskogvjenčanja Kate i Williama.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Guardian/Express

"Kraljevsko vjenčanje: Kako je buket Meghan Markle ugrozio život princeze Charlotte", pisao je Express nakon vjenčanja Meghan i Harryja.


Avokado kod Kate vs. avokado kod Meghan

"Lijek za Kateinu jutarnju mučninu? Princ William je trudnoj vojvotkinji poklonio avokado", pisao je Express u rujnu 2017.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Express

"Meghanin voljeni avokado povezan je s narušavanjem ljudskih prava i sušom", stoji u naslovu istog portala u siječnju 2019.

U tekstu o vojvotkinji od Sussexa stoji da "proždire voće koje se povezuje s nedostatkom vode, ilegalnim krčenjem šuma i sveopćom devastacijom okoliša", dok se to uopće ne spominje u tekstu o njenoj šogorici.


Kateini mirisi vs. Meghanini mirisi

"Kako je Kate namirisala katedralu", stoji u naslovu Daily Maila nakon kraljevskog vjenčanja Kate i Williama. Tada su opisali da je vojvotkinja tražila mirisne svijeće luksuznog brenda parfema.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Daily Mail

"'Diktatorska' mladenka Meghan je htjela osvježivače zraka u zagušljivoj kapelici sv. Georgea, ali palača ju je odbila", stoji u naslovu istog portala iz studenog 2018. godine.

"Ne vjerujem da su to odbili jer bi mirisi mogli utjecati na kapelicu, bilo je samo pitanje principa. Tamo su se održala kraljevska vjenčanja, sprovodi, a tamo je i kraljevski sef. Ne vjerujem da je itko ikad takvo što tražio", citat je iz teksta.


Katein stil vs. Meghanin stil

"Sarah Vine: Kateina transformacija! Od obrva i pilatesa do nove modne guruice, naši stručnjaci otkrivaju vojvotkinjine tajne za savršen izgled", stoji u naslovu Daily Maila koji se bavio stilom vojvotkinje od Cambridgea.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Daily Mail

"Sarah Vine: Moja poruka za Meghan Markle uoči editorijala u Vogueu – Mi Britanci preferiramo prave članove kraljevske obitelji, a ne modne kraljice", piše u naslovu iste kolumnistice objavljenog samo mjesec dana nakon prvog teksta.

"Pravi član kraljevske obitelji pazi na tradiciju i dužnost, samozatajnu službu i odanost – iz godine u godinu... Ne želim reći da se monarhija ne bi trebala ili smjela razvijati s vremenom, jednostavno mora odoljeti iskušenju mijenjanja u skladu s prolaznim kulturnim trendovima. Moda je sušta suprotnost. A kao poznata modna Biblija, Vogue prikazuje prolaznu prirodu zvijeri", napisala je Sarah Vine u tekstu o Meghan.


Brend Kate i Williama vs. brend Meghan i Harryja

"Kate i Wills d.o.o.: Vojvotkinja i vojvoda tajno osnovali tvrtke kako bi zaštitili svoj brend, baš poput Beckhama", naslov je članka na Daily Mailuiz 2014.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Daily Mail

"Kraljevska lova! Kako su princ Harry i Meghan Markle zaštitili više od 100 predmeta, od hoodieja do čarapa, šest mjeseci prije razlaza s monarhijom – s novim carstvom vrijednim do 400 milijuna funti", naslov je iste publikacije iz prošlog tjedna.

"Stručnjaci tvrde da su Harry i Meghan aktivno pripremali odlazak iz kraljevske obitelji već mjesecima podnošenjem prijava za zaštitne znakove kako bi komercijalno zaštitili svoj brend", citat je iz istog teksta.


Kateini modni izbori vs. Meghanini modni izbori

"Kate Middleton je upravo dokazala da je ovo najprilagodljivija obuća ovog ljeta", pisao je InStyle u lipnju 2019. kada je vojvotkinja prošetala u cipelama na punu petu.

Meghan vs. Kate

Screenshot: InStyle

"Meghan Markle je prekršila kraljevski protokol o obući na Bondi plaži", stoji u naslovu istog portala u listopadu 2018. kada je vojvotkinja od Sussexa bila također u cipelama na punu petu.


Krštenje Louisa vs. krštenje Archieja

"Blistava Kate puna ljubavi zurila u uspavanog princa Louisa na njegovom krštenju i prvom obiteljskom pojavljivanju peteročlane obitelji (ali kraljica je propustila veliki dan)", izvijestio je Daily Mail u srpnju 2018.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Daily Mail

"Otkriveno: Kraljica neće biti na Archiejevom krštenju jer su ga Meghan, Harry i misteriozni kumovi planirali krstiti danas, ali prebacili su planove kada su shvatili da su kraljica i princ Charles zauzeti", naslov je Daily Maila godinu dana kasnije.


Božić s kraljicom

"Carole pobijedila u ratu baka! Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea će provesti drugi 'privatniji' Božić s obitelji Middleton, a ne s kraljicom u Sandringhamu", stoji u naslovu članka u Daily Mailu o Kate i Williamu.

Meghan vs. Kate

Screenshot: Daily Mail

"Ne zaslužuje li kraljica bolje od okrutne blagdanske odsutnosti? Richard Kay proučava utjecaj odluke princa Harryja i Meghan Markle da ne provedu Božić s kraljevskom obitelji", naslov je članka istog portala u prosincu prošle godine.